2014-08-26, 16:29
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Długi remont u sąsiadów
Cytat:
Napisane przez bajkowy swiat
Mam uciążliwy i niezwykle hałaśliwy problem z remontem u sąsiadów którzy mieszkają piętro wyżej. Remont trwa już od końca maja! Codziennie punkt 7.00 zaczyna się wiercenie na zmianę z waleniem młotkiem i tym podobnymi odgłosami. Na początku lipca zapytałam sąsiadkę w żartach że słyszę że mają remont i czy to coś dużego? A ona oburzona że nie mój interes. A ja chciałam wiedzieć ile to jeszcze potrwa. Na początku sierpnia mój chłopak już nie wytrzymał i poszedł z pretensjami ponieważ godzina 22.15 a tam ciągle wiercą. Na co sąsiad mu odpowiedział że h** mu do ich remontu. Zwyzywał go jeszcze i tyle.Teraz prace kończą dokładnie o 22.
Wiem, że mają prawo robić remont ale my już tego nie wytrzymujemy. Odwiedzają nas znajomi i nawet nie da się rozmawiać tylko trzeba krzyczeć, już nie mówiąc o oglądaniu tv bądź słuchaniu muzyki. Tego nie da się znieść. Jedyny spokój mam teraz jedynie w pracy ale gdy wracam to hałas nadal. A swoją drogą co można tyle remontować?
Dziewczyny miałyście już tak długo trwający remont? Czy sąsiedzi naprawdę mogą ot tak sobie utrudniać i uprzykrzać innym lokatorom bloku życie tyle trwającym remontem?
Rozumiem, że trzeba co jakiś czas odnowić mieszkanie i nie chciałabym być uciążliwą sąsiadką jednak nie mam już sił codziennie słuchać wiercenia.
|
Ja bym spróbowała jeszcze raz na spokojnie podjeść do sąsiadów i zapytać jak długo potrwa jeszcze remont. Pewnie nie jesteście jedynymi lokatorami,którym to przeszkadza? Może warto,żeby i inni sąsiedzi zainterweniowali.
|
|
|