2005-07-01, 18:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobra wiadomość dla trądzikowców :)
używałam zarówno benzacne i Acnofan tez u mnie na półce stoi, sa równie czesto używane
najwazniejsze że sa tanie i jak dla mnie skuteczne, ale nie ma się co łudzic że zlikwidują zaskórniki czy wągry niestety, bo tego u mnie nie zrobiły, ale na większość zmian trądzikowych pomaga
jeśli chodzi o Benzacne to trzeba troche postosowac żeby zauważać efekty ale warto naprawdę 
nalezy jednak pamiętac o nawilżaniu, bo każdy specyfik na trądzik wysusza Acnofan tez
więc nawilżanie muszi być tez stałym punktem programu inaczej nasza cera bedzie produkowac jeszcze wiećej sebum, bedzie sie swiecić i wyglądac nieestetycznie i syfki nadal beda powstawać 
polecam tez w Acne Sulph , emulsje na bazie siarki ok. 5zł tez dobrze działa na cera trądzikową
maśc cynkowa tez sie przydaje- ja jej zawsz eużywam wraz z Tormentiolem czy maścia ichtiolową gdy chcę troche wyciągnac paskudztwo do góry i wysuszyć
Sudocrem natomiast dobrze działa zaczerwienienia, pomaga załagodzić i przyśpieszyc gojenie rozwalonego syfka 
Brevoxyl u mnie natomiast nie pomógł, teraz używam go do złuszczenia skóry na brodzie i do tego nawet całkiem dobrze sie nadaje, jako przygotowanie do używania Zorac ale to juz na inne dolegliwości skórne
|
|
|