Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-26, 19:14   #903
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
I widzisz, czyli każdy, kto krzywdzi już nie pasuje do tej zasady. Czyli większości ludzi można nie szanować, ja nie będę moherów, a ktoś np. mnie, bo krzywdzę mohery moją negatywną i bolesną opinią na ich temat Bo przecież one nie uważają siebie za złe. I nie każdy uważa je za złe.
Nie, pasuje idealnie. Bo nie uznaję ich czynów za złe z powodu ideolo, tylko z powodu prostej, ludzkiej empatii. I oni sami tą zasadę łamią, ale nie uznaję ich przez to za złych ludzi, uznaję ich za ludzi, którzy kładą ideologię przed drugim człowiekiem. To nie ideologia, to empatia
Nie dzielę ludzi na złych i dobrych, IMHO to za duże uproszczenie wsyztskiego :P

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Demi, nie mów takich przykrych rzecz takiejsobie. Ona wie z jakiego powodu ludzie chorują na Alzheimera i schizofrenie. Także o homo też wie.
No ja wiem, że ona ma dostęp do wiedzy tajemnej, jak śmiem wątpić :<

Nigdy oficjalnie nie udowodniono, ze czynniki środowiskowe nie mają żadnego wpływu, kultura ma ogromny wpływ na postrzeganie seksualności i nikt nie udowodnił, że nie ma ona czasem wpływu na kształtowanie tego kim jesteśmy. Po prostu większość ludzi odrzuca tę tezę, bo, nie wiem, może za trudny koncept, większośc nie rozumie czym jest gender, co dopiero tutaj tyle wymagać
Mimo wszystko łatwiej jest powiedziec ludziom, ze to coś na co nie ma się wpływu i że pomimo tego wszyscy jesteśmy tacy sami niż że nie ma nic złego w tym, że jest się innym z wyboru lub nie.

Edytowane przez 201607231707
Czas edycji: 2014-08-26 o 19:19
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora