Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Atrederm
Wątek: Atrederm
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-27, 02:28   #4227
Skarfejs
Zakorzenienie

Dot.: Atrederm

Cytat:
Napisane przez amanda332 Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedź A jak zaczynalaś stosować atre to smarowałaś się nim codziennie, czy na początku troche rzadziej, zeby przyzwyczaić skórę ? I czy można smarować okolice oczu, nos ? Chciałabym też spróbować atre na rozstępy na piersiach , ale też nie wiem czy można.. bo w sumie delikatna jest tam skóra i nie wiem czy nie zaszkodzi..

a co do kremu , to mam akurat w domu coś takiego .. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html niby specjalnie dla atopowców..
Na początku smarowałam tylko raz w tygodniu, żeby zobaczyć po ilu dniach będę się łuszczyła. Bo atre to bomba z opóźnionym zapłonem, przy pierwszym użyciu łuszczyć się zaczęłam 3-4 dnia, więc nie ponawiaj aplikacji gdy dzień czy dwa po nałożeniu nic się nie będzie działo Przy trzecim użyciu smarowałam już 3 dni pod rząd (skóra dobrze tolerowała atre ) żeby złuszczyć się przez weekend.
Nos jak najbardziej można, pod oczami też tylko, że szybko pojawia się tzw. efekt staruszki- masz z 20 lat więcej i pełno widocznych zmarszczek. Przez jakiś czas też smarowałam okolice pod oczami, ale ją trudniej doprowadzić do dobrego stanu, tzn. nie łuszczy się, ale bardzo długo zostaje zbyt przesuszona.
Myślę, że na rozstępy też możesz zastosować. Przy rozsądnej dawce i dobrym nawilżaniu krzywdy nie powinnaś sobie zrobić

Krem musisz sprawdzić. Jak nie będzie dawał rady to najwyżej wtedy poszukasz czegoś lepszego. Dziewczyny polecają Cetaphil. Z resztą pewnie jakaś jeszcze się wypowie, to może doradzi Ci coś konkretnego

Edytowane przez Skarfejs
Czas edycji: 2014-08-27 o 02:30
Skarfejs jest offline Zgłoś do moderatora