|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozładunek czas już zacząć, by się cieszyć dzidzią naszą!!! Wrześniówki 2014 cz
Hej 
Dzisiaj bez kawki, no zaraz ide na badanie krwi 
Cytat:
Napisane przez Aliszcze
ja szczepiłam podstawowymi. Uwazam, że trzeba szczepić. Ostatnio doszłam do wniosku, że dzieci, które nie są szczepione nie chorują tylko dlatego, że większość społeczenstwa jest zaszczepiona. Ale bez szczepionek byłoby wiele epidemii na świecie różnych chorób. Choć oczywiście kwestią do rozważenia jest, czy należy już tak szybko dawać szczepionki, bo chyba w różnych krajach są różne kalendarze szczepień. Ale to już ekspertem nie jestem.
niedawno wróciłam z wizyty. Moja gin na urlopie, wiec miałam u ginekologa, który robi m.in. genetyczne usg. Dziecko generalnie ładnie rośnie, przepływy ok, ilość wód ok. Ale cały czas wg pomiarów dziecko młodsze o równe 2 tygodnie. Tak wychodzi na każdym usg. Zadał mi ze 3 razy pytanie, w którym tygodniu ciąży jestem wg mojego własnego zdania. A ja zdurniałam normalnie. W końcu mu powiedziałam, że liczę wg ostatniej miesiączki czyli wychodzi tp 17.09. , natomiast kiedy miałam owulacje, kiedy tak naprawdę doszło do zapłodnienia to nie wiem. Ja często miewam cykle bezowulacyjne, nie spodziewaliśmy się ciąży, nie staraliśmy się jakoś specjalnie i tak jakoś wyszło cudem. On na to, że liczenie wg daty miesiączki nie jest precyzyjne i on to rozumie, i w podsumowaniu badania napisał, że może trzeba skorygować termin porodu (czyli prawdopodobnie 01.10., bo tak wg ostatnich usg wychodzi u niego). Dzwoniłam do swojej gin, będziemy analizować usg z 1 trymestru. No nic, grunt, że dziecko zdrowe, waga szacunkowa to 2300 g. No nic, najwyżej się jeszcze pokulam trochę
ale wiecie jak się zestresowałam, jak po ponad półgodzinnym badaniu usg, kazał nam zaczekać w poczekalni, bo on musi na spokojnie przemyśleć wyniki usg, porównać z poprzednimi itp 
|
Co do szczepionek się zgadzam, większość populacji zaszczepiona wieć te pojedyncze nie zaszczepione jednostki też nie choruje.
Cytat:
Napisane przez Paulina Darek
Kurde męczę siię nawet jak sie przekręcam na drugi bok...
Mam takie pytanie do tych mam, które juz urodziły, chyba Kasia o tym wspominała,troche moze głupie, ale trudno... Jak to jest z tymi wodami płodowymi?? Jak zacznie lecieć to nie zatrzymasz tak? Ale to wszystkie na raz odchodzą?? I jak do szpitala dojechać jak sie leje...???  przyznamy się że nie bardzo jestem przygotowana do porodu chyba... Ani teoretycznie, ani praktycznie liczę, ze położna bedzie w miarę i pomoże... Chyba powinnam juz spac 
|
Ja rodziłam, a nie wiem Wody odeszły mi przy skurczach partych
Cytat:
Napisane przez anesh_
Na ospę też szczepiliscie?
A te szczepionki od regionu też chyba mogą zależeć,my za 5w1 płaciliśmy 115 zł za kazda.
Pneumokoki tak jak mówisz 250 zł (niestety 4 dawki). Przy małym pewnie weźmie.y dwie.
Ale myśleliśmy jeszcze o meningokokach jak mala pójdzie do przedszkola.
---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------
A odbija mu się?
Ekaterima muszę się nastawić tak jak Ty! Tylko jak ja mam to zrobic?
|
Tak na ospę też
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.