Dot.: Wasze mistrzowskie przepisy kulinarne
dzięki Eldo_rado a masz jakiś fajny sprawdzony przepis z wykorzystaniem cieciorki?
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------
ja wczoraj do klasycznych piersi z kurczaka i ziemniaczków z masełkiem zrobiłam kapustę białą na ciepło. Podaję przepis:
-pół główki białej kapusty
-3 łyżki masła
- przyprawa do warzyw na ciepło Knorr
- 6 łyżek sosu czosnkowego
-sól, pieprz
Kapustę skroić w kostkę sparzyć przegotowana wodą, na głębokiej patelni roztopić masło dodać kapustę przesmażyć chwilkę po czym dolać szklankę wody odparować do zmięknięcia kapusty doprawić solą, pieprzem i przyprawą do warzyw na ciepło Knorr, na koniec dodać sos czosnkowy (ja dodałam sos czosnkowy z Biedronki) ale można dodać swój inny ulubiony. Kapustka smakuje oryginalnie i bardzo smacznie polecam!
|