Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam problem,chyba nie wiem czego chcę w życiu...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-27, 09:42   #2
Coben1994
Raczkowanie

Dot.: Mam problem,chyba nie wiem czego chcę w życiu...

Ja jestem w podobnej sytuacji,w tym roku skończyłem technikum ekonomiczne i od dwóch miesięcy szukam pracy albo jakiegoś stażu. Z tym,że u mnie w małym mieście o prace bardzo ciężko,nawet na kase mnie nie przyjęli tzn mogliby mnie wziąć bez problemu,ale warunkiem było to,że musze zrezygnować ze studiów zaocznych na które się wybieram od października :/ staż też sobie załatwiłem w ZUS-ie,ale z urzędu pracy go nie dostałem,bo na staże wakacje są kierowane tylko kobiety..
Jedyną prace jaką mogłem przyjąć była praca biurowa na akord i wypłata nawet co pół roku,maskara normalnie od września nie mam innego wyjścia i musze iść do pracy na produkcje na trzy zmiany,również w weekendy za śmieszną kasę,cały czas rekrutują nowych pracowników,bo ludzie po kilka dni pracują i się zwalniają niestety..
Ale nie mam innego wyjścia,jeśli chce iść na studia,także na Twoim miejscu popracowałbym jeszcze w tym hotelu i w międzyczasie możesz szukać czegoś innego,chociaż sam dobrze wiem jak z tym teraz ciężko,ale nie załamuj się,bo na pewno znajdziesz coś związanego z Twoim kierunkiem
Nie wiem jak wygląda Twoja sytuacja,ale myślałaś o tym,żeby iść na studia niestacjonarne? Warto o tym pomyśleć,dobry jest i sam licencjat,zawsze te wyższe będziesz miała.Poza tym teraz własnie często nawet na staże pracodawcy biorą głównie studentów,przynajmniej u mnie tak jest :/
Coben1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując