Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-27, 09:11   #4805
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
w tej chwili, w mojej branży, jest to najlepsza stawka jaką mi do tej pory zaoferowali. Moja wymarzona pensja to 25oozł netto. Ale jak mogę o takiej pomarzyć, skoro ja pisząc teksty za 15zł jestem oceniana przez wielu zleceniodawców jako za droga, gdyż są osoby, które piszą teksty np. za 4 zł (za 4 tys. znaków ). Niestety to rynek dyktuje stawki. Teraz jestem w takim momencie "kariery", że zaczęłam się rozwijać w innym kierunku. I póki co na razie jest dobrze. I z tego nowego kierunku mam znacznie lepsze stawki. Więc jeśli będzie to dla mnie bardziej opłacalne, to wiadomo, że z gorszych warunków zrezygnuje. A też nie chce mieć dużej przerwy w cv "bo wybrzydzałam"
Wiesz co, bo to zależy od klientów. Ja pracuję na granicy dwóch światów - "my" to agencja reklamowa, "oni" to agencja pozycjonowania, jesteśmy tą samą spółką, tylko innym oddziałem, pracujemy w jednym pomieszczeniu, tj. jest ściana, ale drzwi już nie więc się słyszymy nawzajem i oni czasami coś nam zlecają. I "u nich" tekst za 10zł to drożyzna, bo kto tyle zapłaci za precla. A "u nas" 100zł to jest nic, i nasza strateg była kiedyś zdziwiona czemu ktoś pyta, czy podana kwota jest tekstem za X znaków czy 2X znaków, bo u nas jest logiczne, że artykuł się pisze tak, żeby wyczerpać temat i żeby dobrze brzmiał, a nie, żeby miał 1000 znaków

To jest zupełnie inne podejście i inne wyceny - artykuł który ma pełnić funkcję zapychacza, treści na stronę służącą pozycjonowaniu serwisu itp. jest wyceniany dużo, dużo niżej niż np. ekspercka notka na bloga firmowego albo artykuł sponsorowany do prasy.

Więc nie zniechęcaj się, że klienci marudzą na 15zł, że drogo - szukaj innych klientów
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora