2014-08-27, 18:09
|
#72
|
BAN stały
Zarejestrowany: 2011-04
Wiadomości: 19 306
|
Dot.: Kulinarne tips and tricks - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez przylaszczka50
Bigosu nie powinno gotować się pod przykryciem, pokrywką.
Kapusta tak gotowana ma brzydki zapach i dziwny smak.Zarówno ta kiszona jak i słodka, niekiszona.
Do ugotowanej kapusty dodaję podduszone mięsiwa różne, podsmażoną kiełbasę, resztki wędlin. Podlewam, czerwonym winem, dodaję suszone śliwki, powidła śliwkowe, przyprawy, koncentrat pomidorowy.
Moja teściowa dodaje jeszcze zasmażkę z mąki i podsmażona cebulę, kminek cały.
|
Taki bigos u nas nie przechodzi. nikt w rodzinie nie lubi z akcentami śliwek czy pomidorów bo jest za mdły. a zasmażkę robimy do słodkiej kapusty głównie po to, żeby nabrała ładniejszego koloru
|
|
|