2014-08-28, 07:05
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bezpieczna dzielnica...
Cytat:
Napisane przez deszczowypies
Hej  .
Mój wątek poniekąd dotyczy zakupu mieszkania, ale ponieważ głównie chodzi mi o kwestię bezpieczeństwa dzielnicy, pozwoliłam sobie stworzyć go na Plotkowym, nie w Nieruchomościach.
Mam na oku mieszkanie na Pradze Południe, konkretnie na ul. Grochowskiej na styku z Kamionkiem. Jednocześnie mam obsesję na punkcie własnego bezpieczeństwa - nie chcę przemykać wieczorami pomiędzy ćpunami i żulami, miło by było wracać do domu normalnie, nie z duszą na ramieniu, móc wyjść na spacer czy pobiegać.
Pierwsze pytanie - ktoś może mieszka w okolicach? Jak tam jest?
Drugie pytanie - jak najlepiej zbadać bezpieczeństwo dzielnicy? Zamierzam się przejść, może popytać sąsiadów, może wizyta na lokalnym komisariacie i wypytanie o sytuację? Co jeszcze radzicie?
Wiem, sprawa może wydawać się błaha, ale jednak jest to spora inwestycja i fajnie by było nie żałować decyzji. 
|
Ja nie mieszkałam dokładnie w tych okolicach, ale niedaleko i powiem tak: odradzam Mam podobną definicję bezpieczeństwa do Ciebie i w życiu bym nie kupiła w tych okolicach mieszkania.
Jak zbadać bezpieczeństwo? Przejdź się po okolicy, również po zmroku. Spotkasz cały folklor - tylko nie zakładaj złotego łańcuszka, biżuterii, zegarka Jeśli nie obleci Cię strach - bierz. Mnie ta ilość dresów odrzuca.
|
|
|