2014-08-28, 08:31
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Stopniowe odchudzanie i zmiana nawyków
Cytat:
Napisane przez cayene9
owoce nie są dobrym pomysłem na śniadanie bo zwiększają apetyt, pieczywo jasne lepiej zamienić na ciemne, w biedronce kiedyś były takie małe chleby just fit czy jakoś tak, uwielbiam chińszczyznę ale np chow mein nie za często  a mięso akurat jest dobre, byle by nie za tłuste, ja jem bardzo dużo kurczaka i wołowiny, tego sobie nie odmawiam, za to nigdy nie jadam wieprzowiny, dlatego, że po prostu nie lubię jej smaku. Ostre dania i kofeina przyśpieszają metabolizm
Każdy ruch jest dobry na początek, tylko z brzuszkami trzeba uważać, żeby poprawnie robić inaczej można mieć problemy z kręgosłupem
|
Czym można zastąpić śniadanie z owoców?
Jakich słów szukać w opisie pieczywa lub jak rozpoznać czy dane pieczywo będzie dobre dla diety? Wybierać tylko ciemnejsze bułki (np. z dynią, słonecznikiem, korzenne z biedronki)?
To odstawie wieprzowinę, bo czasem ją jadałam w sosach lub pieczeniach.
Też uwielbiam chińszczyznę, ale jadam dania z chińskim makaronem lub sojowym makaronem. Myślałam, że to lepsza opcja niż z białym ryżem lub ryżem smażonym - takie mniejsze zło wg mnie.
Dania tak czy siak lubię na ostro i z dużą ilością czosnku. Nie lubię natomiast soli... solę tylko dodatki typu makaron, ziemniaki, albo ciut soli dodaje do warzyw gotowanych. Jeśli chodzi o kofeinę to nie piję kawy praktycznie w ogóle, bo nie lubię jej smaku bez cukru. Kawę jak pije to wsypuje 2-3 łyżeczki cukru bo inaczej jest dla mnie tak niesmaczna że aż niezdatna do wypicia (mleko nic nie pomaga nawet w proporcjach 1/3 kawy i 2/3 mleka). Więc jak kofeina to tylko z herbat. Choć zastanawiam się czy herbaty owocowe są dobre dla diety, bo większość moich herbat w domu jest owocowa bo inni domownicy je uwielbiają.
|
|
|