Dot.: Kulinarne tips and tricks - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez Krystyna911
w mojej rodzinie nigdy nie dodawało się słodkiej kapusty do bigosu. Jeżeli kapusta zbyt kwaśna, to po krótkim obgotowaniu wodę się wylewa a wlewa drugą wodę. Jeżeli dodaję śliwki to nie suszone a wędzone. Ani zasmażki (na cholerę ona ?) ani koncentratu nie dodajemy. Za to zawsze oprócz mięsa (różnorodne mięso) jest kawałek kiełbasy jałowcowej. No i oczywiście suszone grzyby muszą być. Żadnych pieczarek tylko najprawdziwsze prawdziwki, wymoczone wcześniej w małej ilości wody (wodę też wlewamy)
|
Nie jadłaś nigdy bigosu ze słodkiej kapusty? nie mówię o kwaśnej zmieszanej ze słodką a zasmażka po to żeby kolor był ładniejszy(w słodkiej kapuście, nie kwaśnej).
|