Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnio testowałam/-em, cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-29, 17:51   #260
Pani Stettke
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam/-em, cz. IV

Smoke Essence Goti Esenze- ależ dałam się nabrać na "Smoke Essence". Trzeba było uważnie poczytać nuty, w których figuruje m.in. połączenie rabarbaru z kadzidłemTo... nie mogło się udać.
No i się nie udało. Mnóstwo kadzidła z kwaskowatymi rabarbarowymi i świeżymi, imbirowymi akcentami, przypominającymi wyraźnie cytrynowy płyn do czyszczenia kabin prysznicowych Niestety budzi skojarzenia z L Eau Froide Lutensa.

Eutopie no 2- oud z różą i tytoniem. Ale nie jest to "kolejny oud z różą". Róża nie dominuje, jest miękka, herbaciana i już w sercu daje nogę,ponieważ oud podkreślony jest przez trzaskająco suchy i gorzki aromat tytoniowy, a w zasadzie bardziej ziołowy, niż tytoniowyBardzo urodziwy, nieagresywny, niestety mało trwały.

Gritti Noctem Arabs-to czarny koń moich zakupów na Ausliebezumduft W pierwszej chwili myślałam, że jest podobny do Oud Royal Armaniego, ale pobieżne testy mnie zmyliły. Bo nie jest. Należy do rodziny, której głową jest Black Oud LM Parfums, a jego krewnymi są Fortis Liquides Imaginares i Oud et Santal S.T Dupont. Agar z kremowym sandałowcem w otwarciu, agar z sandałowcem i odrobiną tytoniu i paczuli w sercu, baza słodka od mirry. Trwałość 10 godzin, projekcja początkowo olbrzymia, później cichnie. Świetna rzecz.