Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki pokój wybrać w akademiku?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-29, 19:45   #1
zakochana08
Raczkowanie

Jaki pokój wybrać w akademiku?

Hej!
Z góry przepraszam, jeśli umieściłam wątek w złym miejscu...
Mój problem polega na tym, że w październiku wyjeżdżam na studia i planuję mieszkać w akademiku. Dzisiaj dzwoniłam się dowiedzieć o różne kwestie, no i będę miała pokój dwuosobowy z dziewczyną z tego samego kierunku i roku. Bardzo mnie to ucieszyło, bo będę znała kogoś bliżej, może nawet się zaprzyjaźnimy. Będę mogła liczyć na pomoc, notatki, czy cokolwiek, jeśli z jakiegoś powodu opuszczę zajęcia. No i wydaje mi się, że z kimś w pokoju to zawsze raźniej i weselej, jest z kim pogadać jak ma się "doła" czy cokolwiek. Ale miałam/mam też do wyboru pokój jednoosobowy. I wydaje mi się, że jest to bardziej komfortowe, mogę robić co chcę, kiedy chcę, będę mogła uczyć się "na głos", w pokoju dwuos. raczej to nie będzie możliwe. Ale z drugiej strony wydaje mi się, że nie znając nikogo na początku, mogę czuć się trochę samotna w jedynce, nie będzie z kim pogadać i w ogóle. Ale boję się, że z kolei będąc w dwójce, nie przypadniemy sobie do gustu z tą dziewczyną, że się nie polubimy czy coś, a wtedy będzie trudno żyć w jednym pokoju z kimś kogo nie darzy się sympatią. Ale też będąc w jedynce wydaje mi się, że nic się "nie zmieni", będzie tak jak w domu gdzie miałam zawsze swój pokój. No ale jeśli nie przyzwyczaję się do życia z kimś w jednym pokoju, kto będzie jakby nie patrząc obcy...
Proszę, doradźcie jak będzie lepiej. Czy ktoś miał lub ma jakieś doświadczenie z mieszkania w jednoosobowym lub dwuosobowym pokoju w akademiku? Co wy o tym sądzicie? Co jest lepsze? I jak to naprawdę wygląda w tym akademiku?
Z góry dziękuję Wam za wszelkie odpowiedzi i rady