2003-07-01, 18:26
|
|
Wtajemniczenie
|
Re: Dobry podkład matujący
Cześć 
Jeśli chodzi o maseczki Argiletz, to rzeczywiśćie są dobre, do tłustej cery właśnie ta zielona. Ja kupuję je w zielarni. Najtańsze są maseczki w proszku, które musisz sama w domku sobie rozrobić z wodą - niecałe 5zł. Te gotowe są droższe, dziewczyny pisały że 15-20zł.
Hmm, co do kremiku: na mnie działa właśnie Garnier, ale dla Twojej buźki może jest za słaby. Dobry jest Lysanel Active, ale jeśli zamierzasz się opalać, to odpada. Możesz spróbować go jesienią. Wiesz, skoro Garnier nie działa, jest jeszcze podobny krem L'Oreala (też "czysta skóra").
Firma Argiletz ma tez kremy (m.in. dla tłustych cer) więc może to Ci będzie odpowiadać? Lub jeszcze Lysanel Mat, przynajmniej byś się nie świeciła 
Natomiast jeśli chodzi o podkład: hmm... moim skromnym zdaniem głupio będziesz wyglądała na plaży z podkładem. Dla mnie to najgorsze co może być: pomalowana dziewczyna na plaży/basenie/etc. Jeszcze w dodatku w Twoim wieku na koloniach... nieee, naprawdę, moim zdaniem o wiele lepiej będziesz wyglądała z tymi pryszczami, bez tapety. Zresztą słoneczko powinno Ci je wysuszyć 
Ale poza plażą ok. Poczytaj sobie na KW. Ja używam Manhattan Pure Mat i Rimmel Double Act. Ale teraz w te upały np. nie maluje się, tylko smaruję kremem matującym żeby sie nie świecić.
Uwierz mi, niejedna osoba Ci powie, że tapeta na plaży nie wygląda dobrze 
|
|
|