2014-08-31, 12:03
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27
Cytat:
Napisane przez Moorelcia
Nie przejmowalabym sie takimi rzeczami na waszym miejscu. Wiekszosc pracodawcow pisze ogloszenia z wymaganiami troche na wyrost bo jak sie.znajdzie ktos taki to fajnie ale jak nie to tez sie nic nie stanie.
|
To też prawda 
Tzn np u mnie angielski w każdej sytuacji już na pierwszym etapie, pierwszej rozmowy telefonicznej sprawdzali 
Ale ta praca którą dostałam.. to jest dział HR, rekrutacja, agencja pracy tymczasowej.. tutaj jest tyle kruczków! nie znam wgl kodeksu prawa pracy, na początku o wszystko musiałam się pytać- a to naprawdę papierologia, zasady narzucone odgórnie, jest mnóstwo tych informacji, pewnie połowy z nich nadal nie znam :P ale po 3 tygodniach mogę swobodnie już rozmawiać z ludźmi, przekazywać im informacje i brzmię już profesjonalnie 
Tak samo jak w wymaganiach często piszą ile trzeba mieć doświadczenia w zawodzie.. czasami nawet jeśli piszą 3 lata,a masz tylko rok doświadczenia i jesteś dobry, widzą że jesteś świetnym kandydatem, to dlaczego nie
Kurde, TŻ napisał że czeka na busa.. wymyśliłam żebyśmy skoczyli do housa obczaić kurtki na TŻta bo jego jesienno wiosenna jest juz na wymarciu, a w housie jest jeszcze ten rabat 40 % do jutra na zakupy.. więc tak na szybko musze się zebrać hehe
|