Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-08-31, 12:42   #139
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Koty - część X

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Milka wie jak ma na imię, wie kiedy ją wołam a kiedy do niej tylko gadam ("Milka jedzonkooo!" - przybiega, "Milusia wróciłam, jak Ci minął dzień " - odpowiada miau miau).

Młoda źle reaguje na odkurzacz. Jeszcze jak była w klatce uczyłam ją, że to nic strasznego. U mnie też przez jakiś czas odkurzacza się nie bała, a po pewnym czasie zaczęła uciekać . Myślę, że tylko nie lubi tego dźwięku . Sonia też nie lubi hałasu, tylko że Soni mówię "Sonia odkurzamy?" i ona wie, że trzeba się schować bo będzie głośno , nie ucieka, po prostu kroczy powoli do swojej kryjówki. Za to jak Milce powiem "odkurzamy" to nie reaguje, nie wie o co chodzi, a gdy włączę odkurzasz ucieka szybko, za szybko jak na trzyłapkę, nie patrzy gdzie biegnie, zrzuca wszystko po drodze... Trzeba było wymyślić jakiś sposób, żeby ją nauczyć jak Sonię. Pokazywałam jej odkurzacz - nic. Włączałam na sekundę - uciekała z prędkością światła. W końcu wiecie co wymyśliłam , naśladuję cicho dźwięk odkurzacza, Milka idzie na parapet i można odkurzać bez martwienia się, że się połamie . Się nie śmiejcie, to jest głupolek niepełnosprytny.
musimy to przechwycić, bo odkurzacz to największy wróg w domu.. ale wszystko powolutku

pierwsze pacnięcie za mną a jaka zdziwiona była, strzeliła minkę typu WTF?

Rybiorek no rzeczywiście jak się ma takie dobre serducho dla zwierzaków to domownicy mogą na tym ucierpieć

Mój TŻ był kiedyś bardzo zdziwiony moim zachowaniem do psa, że z nim rozmawiam, dużo się bawię, o konkretnej godzinie daję jeść i wychodzę na spacer i nie ma przeproś, nie ma że boli tylko trzeba to zrobić
teraz jak jest Fiona to mu to weszło w krew automatycznie i zwraca mi honor za każdym razem jak go przyłapuję na nadopiekuńczości wobec kici

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora