Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Odpuścić, czy nie odpuścić? Problem z byłym.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-01, 21:32   #14
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Dot.: Odpuścić, czy nie odpuścić? Problem z byłym.

Cytat:
Napisane przez Sherly Pokaż wiadomość
Zaproponował jeszcze, że wczoraj do mnie przyjedzie o ile nie będzie zajęty, ale nie pojawił się, ani nie odpisał na wiadomość... I znowu nie wiem co myśleć. Mam zamiar zapytać go co do mnie czuje i czy myślał o nas, ale nie mam okazji...
No ale co czuje? Te sygnały są jasne, on się w ogóle nie stara, żeby z tego był związek... No przykro mi, ale tak jest. Jakbym ja usłyszała od faceta (nawet jakby mi zależało), że może do mnie przyjedzie jak nie będzie akurat zajęty to obudziłabym się ze złudzeń, uniosłabym sie honorem i nie zabiegała o spotkania. Nie pojawił się, nawet nie odpisał na wiadomość plus to na co zwracałam uwagę wyżej, jakich jeszcze znaków potrzebujesz, żeby uwierzyć, że on się nie stara i mu nie zależy tak jak Tobie?

Cytat:
Napisane przez Sherly Pokaż wiadomość
Ja dobrze wiem, że najlepiej byłoby go sobie odpuścić i zapomnieć, ale dziewczyny... Macie tę świadomość, że to nie takie proste jak się wydaje, zwłaszcza jeżeli dalej coś się czuje do tej drugiej osoby. Nie mogę zapomnieć o tym wszystkim na pstryknięcie palca. Jak sobie pomyślę, że już go nigdy nie pocałuję i nie przytulę, to mi łzy do oczu napływają.
Nigdy nie jest to proste i każda chyba przeżywała rozstanie lub nieodwzajemnioną miłość. Ale lepiej jest przejść od razu do etapu "wiem, że mu nie zależy, muszę to przełknąć i iść dalej" niż pozostać kilka miesięcy/lat na etapie "a może jednak chce ze mną być, przecież TWIERDZIŁ, że mu zależy i kiedyś tam chciał mnie zobaczyć jak akurat miał czas".

A jak go zapytasz, co on do Ciebie czuje, to może znowu zacznie Ci mydlić oczy, że przecież jemu tak zależy i tak dalej. I potem Ty usprawiedliwiasz, jego nieeleganckie zachowanie tym, że "przecież mówił, że mu zależy". Patrz na czyny a nie na same słowa. Gdyby chciał się z Tobą zobaczyć, to umówiłby się z Tobą na określony termin zamiast mówić gadki szmatki w stylu "kiedyś się zobaczymy jeszcze" albo "zobaczymy się, jeśli akurat trafi mi się wolny czas"

Szkoda więcej żali tracić na chłopaka, który nie chce z Tobą być na serio. Im szybciej odpuścisz, tym wcześniej dasz sobie szansę na poznanie kogoś nowego

Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Czas edycji: 2014-09-01 o 21:36
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując