Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-02, 10:36   #904
kuki9
Zakorzenienie

Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC

Cytat:
Napisane przez Loyd Pokaż wiadomość
Ale wiecie co... Z góry przepraszam ze się wtrącę. Moimi ukochanymi perfumami jest Black Orchid Toma Forda... Niuchałam je tysiąc razy.. Ja nie jestem w stanie opisać i opowiedzieć jakie nuty dominują w tym zapachu,czy nawet wyłapać dominującej nuty. Wcale ale to wcale nie wiem jak one pachną tzn wiem ale jak to opisać... Myślę że nawet jeśli opis perfum jest niedokładny a jest ciekawy i inspirujący to coś wnosi.
Nikt nie oczekuje, że w recenzjach będą wypisane nuty co do joty, jak producent je podaje. Wiadomo, że nie każdy użytkownik ma tak rozbudowaną wiedzę perfumeryjną jak niektórzy użytkownicy forum perfumy. Wystarczy, że będzie napisane, że zapach jest jakiś. Nie wierzę, że nie potrafisz powiedzieć czy Black Orchid jest słodki czy czuć w nim kakao, czy cytrynę czy cokolwiek innego. A może przypomina Ci zapach ciasta z cukierni etc.

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Nie rozumiem, zostają nieusuwane recki gdzie opinia jest wyrazem zacięcia poetyckiego autora/ki i wszystko jest ok. Tam też nie ma nic o nutach jest luz skojarzeniowy, moja była dokładnie w tym samym tonie. Żeby nie być gołosłowną, daleko nie patrząc obie recki tego zapachu Hermes, Elixir des Merveilles EDP gdzie napisanie o składniku nie mówi nic o zapachu . Dalej nie wiem dlaczego punkty za recki na "moim profilu" zostały usunięte
Jak widzisz recenzję perfum, która nic nie wnosi, jest lakoniczna, krótka lub też jest nad wyraz rozbudowana ale nie mówi nic o zapachu to ją zgłoś. Jakieś recenzje pewnie nie są usunięte bo nie zostały zgłoszone i tyle.
Co do punktów za recki zapewne są usuwane razem z recenzją. W każdym razie ja nie mam takiej mocy, żeby usuwać same pochwały.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując