Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-02, 13:21   #1330
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Cześć laski Mysza super wieści! Trzymam kciuki za następna wizytę Milf tez mi się spodobał, jak tylko będę mogła to zaczynam ćwiczyć po porodzie. Właśnie wiecie od kiedy można ćwiczyć?
Mam nadzieje, że szybko bo w czerwcu wychodzę za mąż i muszę jakąś sukienkę poszukać i kupić .

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanie :
mam pytanie do dziewczyn którym skraca sie szyjka.. Jak wsadzicie sobie palec to wy to czujecie gdzie ona sie kończy?czyli np. jak macie szyjke 2cm to wsadzicie połowe palca i koniec?dalej sie nie da?i czujecie ze ona wlasnie dotad jest? Bo ja jak wsadzam lutke to cały palec mi wejdzie tak 3cm i tyćko no i tak sobie mysle ze jak dalej sie nie da to to by był koniec szyjki?
Niestety nie da się tego stwierdzić ręcznie czy na oko. Oczywiście mówię o skracaniu się, bo ręcznie można wywnioskować czy długa, czy krótka. .
Ginekolog powinien systematycznie usg transwaginalnie wykonywać i porównywać wymiary szyjki.
Ja miałam 4,1 a za 2 tygodnie 3.38, za 4 dni 3.30 i padła decyzja o założeniu pessara.
"Ręcznie" nie czułam różnic .
A palec wskazujący mi wchodzi cały i już czuję pessar

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Lolcia może ta luteina źle wpływa lub coś Ci podrażnia. Moja szwagierka też coś ostatnio wspominała, że luteiny brać nie może i brała duphaston. Mi się nic nie dzieje po luteinie, niby też mam lekką nadżerkę i nic.
Mnie wcześniej też się nic nie działo po luteinie, odkąd założony mam pessar co jakiś czas widzę brązowe plamienia, max 1 raz w ciągu dnia ale jednak..

Ciekawe co u papriki

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-09-02 o 13:40
LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora