Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-03, 10:49   #1006
teQiba
Moderator

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ale boska Ola

Ja małemu próbowałam dać banana, ale się trochę bałam że się zakrztusi. Może też spróbuję z marchewką.
Nie chcę Cię straszyć, ale banana nie polecam. Przez banana mieliśmy praktykę z pierwszej pomocy Dlatego ja na razie oprócz kukurydzianego chrupka nic w kawałku nie będę dawać, jeszcze nie ochłonęłam...

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Mariolu ja również lubię czytać twoje posty- dużo nowego się dowiaduję
A co do kąpieli w pierwszych dniach życia to Polska nie jest tak bardzo do tyłu- mojego Tośka w szpitalu nie kąpali i powiedzieli, że do 3-4 dni nie trzeba. Jedynie wytarli na sucho I chyba to jest dobre bo do dnia dzisiejszego tylko raz mieliśmy epizod z Emolium a tak to niczym go nie smarujemy a skórkę ma jak alabaster Prócz buźki, która różnie się zachowuje

Nie martw się kochana Kinga jeszcze nadrobi
Swoją drogą dzwoniła dziś do mnie koleżanka z porodówki i jej mała karmiona piersią też ma niedowagę i spadła w siatce centylowej, Teqi też coś pisała o skurczeniu się żołądka u Kacpra więc ja mam coraz mniejsze wyrzuty, że przeszłam na MM. Toś super przybiera i jest wciąż w tym samym centylu a tak to pewnie też by tak było
Wiem, że pewnie są dzieci, które na KP przybierają idealnie ale na razie widzę, że to takie super nie jest
Kurcze, a ja nie wiem czy młodego kąpali zaraz po porodzie czy nie

Moja pediatra mówi, że teraz coraz częściej kobiety mają problemy z laktacją - takie czasy, wszędzie pełno chemii, stresu i to laktacji nie służy.

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ile razy czytam o tych niedowagach, skurczonym żołądku i wysypkach, to mocno się zastanawiam, czy i Przemo się do tej grupy nie powinien zaliczyć, a nasza pediatra nic z tym nie robi...
A właśnie - jak tam wysypka, wyskakuje jeszcze?
Bo dobrze pamiętam - to u Was taka okropna wysypka była na początku?

Cytat:
Napisane przez TynkaG Pokaż wiadomość
Czy wasze maluchy też się krztuszą tak ok. 30 razy dziennie, nawet podczas jedzenia?

Czasem zachłyśnie się śliną lub jak zaczyna płakać w trakcie jedzenia np. kaszki to też się zakrztusi, a tak to nie...

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Pogadam dziś z alergologiem na czacie i jak się w końcu czegoś sensownego dowiem to dam Ci znać.
Będę wdzięczna