Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Potrzebny mi dobry plan na siebie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-03, 12:10   #1
sheinsane
Raczkowanie

Potrzebny mi dobry plan na siebie...

Witajcie Chciałabym się Was poradzić w kwestii hmm sfery zawodowej ponieważ tyle się obecnie dzieje, że mam straszny mętlik w głowie. Skończyłam 2-letnią szkołę kosmetyczną i mam tytuł technika usług kosmetycznych, ale tak naprawdę moją wielką pasją jest masaż Chciałabym w przyszłości założyć swoją firmę (chociażby działalność 1-osobową) i stworzyć taką strefę relaksu, ponieważ interesują mnie wszelkie masaże relaksacyjne W ciągu 2 najbliższych miesięcy mam w planach się szkolić, tak więc nie mam obecnie żadnej pracy. I teraz chciałabym, żebyście doradziły mi, co dalej, tzn. myślę albo o bezpłatnych praktykach/stażu przez ten czas, gdy będę się szkolić. Może po wyszkoleniu się spróbować nawiązać jakąś współpracę z danym salonem, tylko jaka umowa byłaby najkorzystniejsza- stała wypłata od pracodawcy podczas gdy przyjmuję wszystkich chętnych klientów? Czy może podnajęcie pomieszczenia w danym gabinecie na zasadzie samozatrudnienia tak, że w tym momencie gabinet poszerza dzięki mnie ofertę? Mam mętlik w głowie, ponieważ długi czas byłam na bezrobociu i zupełnie wypadłam z zawodowego obiegu Doradzicie coś obiektywnie?