Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy - posty chorobowe [wątek zbiorczy], cz. III
Mnie się wydaje że rodzice raczej nie mówią swoim dzieciom takich rzeczy, to by troszkę dziwaczne było 
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;47976472]Bo po pierwszej najwyższej dawce stresu podnosi się kortyzol, a adrenalina się zmniejsza - kortyzol pozostaje bez zmian, co powoduje zwiększony apetyt.
[/QUOTE]
No kurczę nie mogę się z Tobą zgodzić. Napisałem podczas dłuższego narażenia na stres. W wyniku jednego incydentu nigdy nie rzucam się na jedzenie.
---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------
Cytat:
Napisane przez dezett
Dziękuję. Wszystko będzie dobrze jak dowiem się tego co każdy zdrowy człowiek wie a ja nie wiem przez ed. Nie chce sobie szkodzić popadać w kompulsy dlatego chcę wiedzieć ile mam jesc żeby było dobrze i będę mogła to modyfikować później. Przecież nie chce jeść codziennie idealnie. Ale brak tej gruntownej wiedzy mnie odbijają. Proszę. .
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------
Zrobie obiecuje. Jak już się dowiem tego o co pytam. Każdemu na ncj możecie to napisać s mi nie? 
1800kalorii
120g bialka
60g tluszczu
200g wegli?
|
Ośmieliłbym się stwierdzić że Ty już wiesz na temat odżywiania więcej niby niejeden lekarz w poradni...
No coś Ty, normalny człowiek patrzy do lodówki bierze to na co ma ochotę i nawet nie śniło mu się coś takiego jak rozkład B/T/W, co najwyżej myśli w ten sposób -mam resztę rosołu i pomidory, więc dziś będzie pomidorówka 
Ty naprawdę myślisz że nasze mamy przygotowując posiłki dla całej rodziny wcześniej siedzą przy tabelkach i wyliczają dla każdego członka rodziny idealny rozkład B/T/W i co może jeszcze udział witamin i minerałów?? Szczerze to wątpię żeby któremuś dietykowi chciało się tak w domu robić.
Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-09-03 o 14:55
|