Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - No i znowu problem
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 13:27   #12
nie_powiem
Wtajemniczenie

Dot.: No i znowu problem

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Czemu Twoja przyjaciółka nie porozmawia z tym chłopakiem, że nic z tego nie będzie? 2 lata wszyscy widzą, że chłopaczyna zakochany, a ona co? Dlaczego nie reaguje? Dlaczego nie tworzy dystansu? Dlaczego nie urwie z nim kontaktu, skoro widzi, że nic dobrego z tej znajomości nie ma? Rozmawiałaś z nią na ten temat? Może warto...
Nie czujesz się źle z tym, że Twoja przyjaciółka całkowicie olewa wszelkie uczucia chłopaka, na którym Ci zależy, że ma w pupie jego, jego samopoczucie, jego uczucia?

Szczerze mówiąc nie wiem, jak miałabyś rozwalić przyjaźń, gdybyś zaczęła się spotykać z chłopakiem, którego Twoja przyjaciółka ma gdzieś...

To, co ona robi jest wg mnie gorsze niż Twoje ewentualne próby zbliżenia się do niego.
No tak, ale autorka podkreśla, że to nie jest facet do związku, że w sumie chyba go nie chce. I tu nie chodzi o to, że rozwaliłaby związkiem ich przyjaźń, bo jak widać dziewczynie na nim nie zależy.
Problem leży w tym, że ona się porównuje do przyjaciółki, czuje do niej jakąś niechęć (?), zastanawia się co ma w sobie, czego nie ma ona.

I mówi, że nawet gdyby coś się z nim wydarzyło to by nadal miała dziwne przekonanie, że tu chodzi o jej przyjaciółkę a nie uczucie do niej. Gdyby spróbowała mogłyby być gorzej, bo mogłaby nie dowierzać , że on dał sobie z nią spokój, że pewnie coś nadal do niej czuje skoro był w niej zakochany tak długo.. Że może chodzi o to by się do tamtej zbliżyć, pewnie nie ufałaby mu, podejrzewała itd. I, że może jak nie o to chodzi to o to, że chce "klinem" zapomnieć o tamtej ..
Oczywiście mogłoby być tak, że poczułaby się super i przestała o tym myśleć. Ale no nie wiem...

Trochę kiepska sytuacja..
nie_powiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując