Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak się przygotować? - pierwsza/kolejna wizyta u ginekologa - zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-17, 16:59   #431
meggara
Wtajemniczenie

Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa

Cytat:
Napisane przez perełka17 Pokaż wiadomość
hej! mam 17 lat za parę miesięcy 18. nic mi niby nie dolega i zastanawiam sie czy to już pora wybrać sie do ginekologa czy może to jeszcze za wcześnie a wy jak sądzicie?? Jestem dziewicą i boję się że lekarz przez to zbada mnie przez odbyt czego strasznie bym nie chciała bo to ponoć bardziej boli niż normalnie:/ czy jeśli powiem że nie chce przez odbyt to pozwoli abym była badana normalnie?? czy te badania są bardzo bolesne? jeszcze straszne jest to że mieszkam w małej miejscowości i aby udać się do jakiegoś lepszego ginekologa musiałabym pojechać gdzieś indziej
hej wiek nie gra roli, kazda z nas predzej czy pozniej musi isc do ginekologa. Czasami lepiej wybrac sie wczesniej, bo lepsza profilaktyka niz leczenie.
Mimo ze poszlam na badanie jako dziewica lekarz badal mnie normalnie (18lat). Badanie absolutnie nie boli, czy to przez odbyt czy normalnie. Po prostu jest nieprzyjemne. Ale w zadnym razie nie bolesne!
Jesli nie masz wielkiej potrzeby aby isc do gin, wszystko w porzadku, regularnie, nie chcesz antykoncepcji i obawiasz sie tej wizyty, to moze jeszcze poczekaj? W koncu nic na sile A jak bedziesz juz gotowa psychicznie zagadaj do mamy jacy sa gin. w waszej miejscowosci (czy delikatni, uprzejmi). Z pewnoscia ci powie. Jesli sie wstydzisz to popytaj wsrod kolezanek.
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując