|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
Napisane przez ela_86
mam ochotę zrobić jakąś pastę do kanapek...  tylko nie rybną, no i w miarę możliwości bez jajek.....  macie coś sprawdzonego?
a jecie krewetki? lubicie? jak robicie?
jakoś takie smaki mnie nachodzą ostatnio.... a jak już się naoglądam kuchennych rewolucji czy ugotowanych to język mi do du.. ucieka..... 
|
Ja najbardziej lubię hummus o konsystencji pasty do chleba. Robię według przepisu z jadłonomii. Według mnie jest idealny, tylko daję mniej czosnku, bo akurat wolę jak jest go mniej. Uwielbiam go na kanapce z ogórkiem małosolnym lub kiszonym albo dla odmiany z filecikiem anchois. Mmmm, ale się rozmarzyłam. Chyba namoczę ciecierzycę na noc i jutro zrobię ten hummus
A krewety - jeśli koktajlowe -to obowiązkowo podsmażone na maśle z czosnkiem i z natką pietruszki.
Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-09-03 o 22:23
|