2014-09-03, 22:20
|
|
Konto usunięte
|
Język angielski dla mamy :)
Cześć!
Niestety nie znalazłam podobnego wątku. Moja mama uczyła się angielskiego w liceum, więc dobre 30 lat temu, słówka zna, język mówiony w miarę rozumie, ma blokadę w mówieniu po angielsku i wiadomo, szczątkowe wspomnienia o gramatyce bardziej zaawansowanej, ale też nie zależy jej na trybach warunkowych czy mowie zależnej. Jest zdecydowana, by iść na kurs językowy, dla osób takich jak ona. Nie zależy jej na żadnych certyfikatach, chce po prostu umieć się dogadać z obcokrajowcami na wakacjach. Absolutnie odpadają indywidualne zajęcia z korepetytorem, na które ją namawiałam. Czy możecie polecić jakąś szkołę językową? Sama kiedyś chodziłam do Empiku, TŻ do Profi-lingua, przejrzałam ofertę tych szkół i znalazłam informacje o czymś w tym rodzaju właśnie w Empiku. Czy któraś z Was ma bardziej aktualne doświadczenia z konwersacjami w tej szkole? Sama nie mam najlepszych wspomnień, jednak był to kurs dla dzieci...
W grę wchodzą też inne szkoły na terenie Sosnowca, Katowic, Dąbrowy Górniczej. Będę bardzo wdzięczna za pomoc
|
|
|