Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - zamiast oświadczyn dupa blada;/
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-04, 00:32   #249
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: zamiast oświadczyn dupa blada;/

Cytat:
Napisane przez onaona25 Pokaż wiadomość
Rybeczki, tak jak radziłyście porozmawiałam dziś z P. zaczęłam o zaręczynach itp..cytuję jego słowa "czy wszyscy muszą się zaręczać po roku?" , " teraz jak o tym mówisz to czuję jakbyś naciskała" , "przyjdzie na to jeszcze czas" , "mogę iść już teraz do sklepu kupić Ci jakiś pierścionek za 200 zł,ale ja chce po swojemu" ja tylko na to wszystko odpowiedziałam " ja wiem,musisz być pewny miłości do mnie i wiedzieć że tego chcesz" a on no tak "jak mówisz to naprawdę naciskasz,jeszcze przyjdzie czas na takie rzeczy"
To wszystko jest komiczne..sam o tym wszystkim mówił ,a teraz gdy ja zaczynam delikatnie rozmowę na ten temat twierdzi że to naciskanie..

Popłakałam się ,bo to było jednak przykre.
Chyba jednak trzeba zaczać się zastanawiać nad sensem tej całej relacji..
Nie wiem..mam w głowie natłok myśli. Nie tak sobie to wyobrażałam.
Przeczytalam spora czesc watku i uwazam ze :
- 25 lat to nie jest jakos szalenoe duzo na zareczyny. Ja mialam 29. Oczywisxie Kazdy wiek jest dobry ale z Twoich wypowiedzi mam wrazenie ze 25 to juz prawie max limit
- jestesxie ze soba od roku. Daj mu czas. Tak wiem, ze znacie sie 7 lat, ale wez pod uwage ze inaczej postrzegamy i zyje nam sie z jakas osoba jak jest juz z nami niz gdy jest naszym znajomym. Daj mu wiec nieco czasu na ta relacje partnerka
- mysle ze nie powinnas poki co naciskac na zareczyny. Czy mezczyznie zalezy czy nie , na pewno zle sie z tym czuje. I nawet gdy kocha i sie oswiqdczy to pozniej niejeden raz wypomni ze sie go zmusilo akurat wtedy. Mysle ze bedac rok razem mozesz spokojnje dac mu jeszcze rok czy dwa. Tzn.mozesz i dac 10, ale ja akurat jestem z tych co uwazaja za w miare norme gdy oswiadczyny sa do 3 lat
-
w moim odczuciu naprawde duzo znaczy to ze jest dobry, mily i poswieca czas nie swojemu dziecku. To wartosci baaardzo wazne. Niejeden mezczyzna glownie "bawilby" sie z mama a z dzieckiem od niechcenia. Z tego co Ty piszesz Twoj partner angazuje sie w Twoje dziecko a to naprawde bardzo duzo
- nakrecilas sie pod wplywem jego slow na zareczyny i moim zdaniem potrzeba ci odsapniecia. Zawiedzione nadzieje bola cholernie i psuja sporo, ale mysle ze jesli pozwolisz sobie ochlonac to zauwazysz ze wasz zwiazek ( ktory do momentu afery z poersxcionkiem ocenialas bardzo dobrze) jest naprawde fajna sprawa o ktora warto dbac i jeden piersionek ( ktory na pewno dostaniesz za jakjs czas gdy nie bedziesz o tym mowila i sie na tym skupiala) nie jest wart popsucia waszej relacji
- zastanowilabym sie nad wspolnym mieszkaniem. Moze to powolic wam odkryc jak wyglada wasza codziennosc wspolnie gdy ciagle jestesxie razem. Jesli obawiasz sie ze wtedy bedzie mu juz za wygodnie ( rozumiem) to powiedz mu np.otwarcie ze chcesz zamieszkac wspolnie ale obawiasz sie ze wtedy on poczuje juz ze wszystko ma i nic nie musi robic a dla Ciebie slub to wazna sprawa wiec mozesz sie np.na to zgodzic ale pod warunkiem ze w przeciagu 1.5roku w dowolnie wybranym przez siebie momencie faktycznie zadeklaruje chec zalozenia rodziny z Toba formalnie. Wytlumacz ze to nie szantaz a Twoja obawa ze jak juz mu bedzie dobrze i milo i bedzie mial wszystko co chce pod reka to juz o nic nie bedzie sie staral
- rozumiem ze pktrzebujesz jasnej deklaracji ale musisz brac pod uwage i jego uczucia i potrzeby. Wierz mi ze wymuszone zareczyny zawsze sa punktem zapalnym, nawet w zwiazku ktory jest super. Czesto mezczyzna zmuszony do zareczyn ma o to zal..
Powodzenia i pamietaj, ze choc deklaraxje sa wazne to wazniejsze jest wasze szczescie i dla niego czasami warto odpuscic ( chocby czasowo) te deklaracje i cieszyc sie wspolnymi chwilamii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując