Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Potrzebny mi dobry plan na siebie...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-04, 09:26   #14
sheinsane
Raczkowanie

Dot.: Potrzebny mi dobry plan na siebie...

Cytat:
Napisane przez katharsis22 Pokaż wiadomość
A ja radzę Ci nie słuchać osób, które chcą innych tylko zniechęcać i dołować w realizacji celów, a same nie mają bladego pojęcia w temacie Można słuchać osób, które same przez takie doświadczenie przeszły i z autopsji wiedzą, o co kaman w temacie. To, że jedna osoba stwierdzi, że ona nigdy nie chciała wybrać się na masaż relaksacyjny nie przesądza absolutnie o niczym!!! Ja sama jestem od kilku lat masażystką i kosmetyczką i bynajmniej biznes się świetnie kręci, a klientek nie brakuje tak że, Sheinsane, na wszystko patrz z przymrużeniem oka

Katharsis - dlatego też patrzę na to wszystko z baardzo wieeelkim przymrużeniem oka
Po pierwsze - nie prosiłam o ocenę mojego pomysłu na biznes, jakim jest kosmetyka i masaż, bo ja sama wiem, czego chcę i tak czy inaczej tego dokonam! Liczyłam jedynie na rady, na co zdecydować się w pierwszej kolejności (a to czy to masaż czy dekoracja wnętrz praktycznie nie ma tu nic do rzeczy)
Po drugie - tak jak zauważyłaś -rady dotyczące samego biznesu w sferze masaży mogę potraktować poważnie jeśli pochodzą ze strony osoby, która już sama się z tym zmierzyła i jej samej to nie wyszło. Choć też nie powiedziane, bo rynek rynkowi nierówny i ja akurat osobiście zrobiłam badanie lokalnego rynku i wiem, że w mojej lokalizacji prawdopodobnie byłby na to popyt.
Po trzecie - zamykam wątek, bo poza odpowiedziami "na temat" nic mądrego się nie dowiedziałam, a na hejterów szkoda mojego czasu