Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plastry antykoncepcyjne EVRA, a skutki uboczne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-04, 11:33   #4
aKatia
Zadomowienie

Dot.: Plastry antykoncepcyjne EVRA, a skutki uboczne

Cytat:
Napisane przez ustyna91 Pokaż wiadomość
Hej od miesiąca stosuję plastry Evra, dzień zmiany plastra przypadł na niedzielę. W pierwszym tyg. było ok, w drugim w niedzielę zmiana plastra, ale we wtorek zerwał mi się i nakleiłam nowy dopiero w czwartek. W ostatnim tygodniu (3) już było prawidłowo, teraz od niedzieli oczekuję na miesiączkę, zamiast niej pojawiło się plamienie (tylko troszkę) a miesiączki ni widu ni słychu, czy może być coś nie tak?

Moje drugie pytanie, czy od kiedy stosujecie tą metodę antykoncepcyjną zauważyłyście u siebie jakieś zmiany, chodzi mi konkretnie o zmiany zachowania, bo ja jestem straaaasznie nerwowa od kiedy je stosuję, bolą mnie piersi (może nie tak bardzo bolą, ale są wrażliwe na dotyk i twarde) i ogólnie czuję się trochę tak dziwnie, też tak macie?

Nie wiem, czy warto męczyć się i stosować taką metodę hormonalną...

Jeżeli chodzi o samopoczucie to ja też na początku miałam bolesne i wrażliwe piersi ale to przeszło, musisz poczekać.

I nie rozumiem czemu nie prztykleiłaś kolejnego plastra od razu we wtorek kiedy ci się odkleił? To naprawdę nieodpowiedzialne bo mogłaś przez to nie być dobrze zabezpieczona i możesz być teraz w ciąży.
Od kiedy przyklejasz plaster musi on być na ciele stale przez 3 tygodnie, zmieniany oczywiście co tydzień, chyba że coś się stanie (odklei się czy coś). Nie można pozwolić żeby przerwy między odklejeniem jednego plastra a przyklejeniem drugiego były długie a na pewno nie mogą to być 2 dni!
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora