Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak namówić mamę do nauki obsługi komputera?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-04, 17:45   #1
VeruSs
Przyczajenie

Jak namówić mamę do nauki obsługi komputera?

Hej
Chociaż nasz świat jest całkowicie uzależniony od komputerów, tabletów i smartfonów moja mama cały czas stoi w tyle. Cały czas próbuję namówić ją, żeby w końcu nauczyła się tego komputera. Na każde święto wręczam jej "kupon na darmowy kurs komputerowy u córci", ale mama cały czas usprawiedliwia się brakiem czasu i zmęczeniem. Prawdą jest, że sporo pracuje, ale jednak zawsze można znaleźć chwilę wieczorkiem. Dla mnie jest też to słaba sytuacja, bo całe pisanie maili, płacenie rachunków, allegro i zwykłe wyszukiwanie w google spada na mnie i czuję się jak rodzinna sekretarka. Wewnętrznie czuję, że mamie po prostu jest wygodnie, iż to ja pilnuje całego interesu i dlatego tak nie chce korzystać z tego komputera. Oczywiście czasem się buntuje, jednak wiem, że nie zapłacenie jakiegoś rachunku to zbyt poważna sprawa i finalnie robię znowu wszystko. Byłam gotowa nawet oddać mamie swojego tableta, jednak ona kategorycznie odmawia. O dotykowym telefonie to już nawet nie ma mowy...
Ech co z tym zrobić? Jak unowocześnić mamę? Chciałabym, żeby zaczęła korzystać z nowinek technologicznych, bo bardzo ułatwiłoby jej to codzienne życie.
VeruSs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując