Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ogromny problem ze stresem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-05, 23:19   #1
lenawielgo
Przyczajenie

Exclamation

Ogromny problem ze stresem

Cześć wszystkim! Jestem tutaj nowa i w sumie to zalogowałam się tutaj tylko dlatego, bo już nie wiem co mam dalej robić.. od 1 września tego roku rozpoczęłam naukę w nowej szkole, a konkretnie to w liceum. Od początku zdawałam sobie sprawę z tego, że będzie dużo nauki itp., ale miałam nadzieję, że w liceum nie będą mieli czasu na tradycyjne odpytywanie przy tablicy. Niestety okazało się, że na każdych lekcjach będą odpytywania co mnie jeszcze bardziej zniechęciło do nauki, szkoły itp.. No więc moim problemem jest ogromny stres i panika. I wiem, że może to zabrzmieć w 1 chwili głupio, bo przecież dużo osób strasznie się stresuje i jakoś sobie radzi, ale niestety ja nie wiem jak mam sobie dalej radzić samodzielnie :// stres pojawia się właśnie wtedy kiedy nauczyciel poprosi mnie o przyjście do odpowiedzi czy choćby do rozwiązania zadania przy tablicy. i chociaż znam odpowiedzi na te pytania to nie potrafię ich w danej chwili wypowiedzieć. Mój głos znika, a ja stoję bezradnie i nie wiem co robić... pod koniec gimnazjum dostałam referat i miałam go przedstawić przy całej klasie. i chociaż znałam tych ludzi blisko 10 lat i byłam nauczona w momencie kiedy podeszłam do tablicy spanikowałam, nie mogłam oddychać i w końcu z przerażenia zemdlałam na środku klasy :// niestety, ale nie było za ciekawie i musiało przyjechać pogotowie i długo dochodziłam do siebie.. było mi strasznie wstyd, że padłam na oczach wszystkich:/ boję się okropnie co będzie dalej w liceum.. nie chciałabym żeby ta sytuacja się powtórzyła, ale wiem też, że nauczyciele nie pozwolą mi tak po prostu nie odpowiadać , bo byłoby to nie fair w stosunku do innych uczniów. I moje pytanie do Was. CO ja właściwie mogę zrobić dalej.. w przyszłym tygodniu jadę na konsultację z psychologiem w tej sprawie, ale przecież on nie może mnie zwolnić z tych odpowiedzi . POMOCY (
lenawielgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując