Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode 2015 cz. 27
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-08, 10:05   #4313
aga99792
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27

czas na relacje.
dania cepłe zapisałam sobie na tel bo bym zapomniała.
Ale po kolei

PAN MŁODY: Granatowy garnitur i chyba czarna mucha. tak jak mi się podoba Fajnie wyglądał.

SAMOCHÓD: biała honda accord jakas nowsza. Ładna ale ja bym białego samochodu nie chciała widac wszystkie muchy i kupy ich.

MAMA MŁODEGO: błękitna sukienka z przodu żabot z kwiatami tak na cały przód od szyi do dołu na dole falbanki były.

PANNA MŁODA no ładna sukienka:biała, góra koronkowa na grubych koronkowych ramiączkach na to koszulka koronkowa z rękawami do połowy przedramienia dół muślinowy jedna warstwa i prosta bez marszczeń spódnicy podobna trochę do rybki dół lekko rozkloszowany. welon z koronka na brzegach.
OBRĄCZKI złote kwadratowe po bokach skośne
MAMA MŁODEJ : sukienka z granatową spódnicą i koronkową kremową górą.
DRUHNA : długa pomarańczowa sukienka prosta buty na wysokim obcasie brązowe wydawały się ciężkie. Dajnie bawiła się ze swoim chłopakiem

DRUŻBA nic specjalnego jakiś mruk jak i jego dziewczyna.
KOŚCIÓŁ co druga ławka przystrojona tiulem i białą różą, dywan, krzesełka i klęczniki przystrojone.

KSIĄDZ nawet fajnie powiedział kazanie ale przed ich ślubem była msza i trochę sie przeciągnęła.

SALA oddzielona grubymi filarami część taneczna i jadalniana , ale ładna wkoło duzy taras fontanna kwiaty w środku przystrojone stoły były mieczykami po jendym co kilka metrów i tyle. stół młodych małą kompozycją kwiatową podłużną . koło parkingu większy staw i kładka drewniana

JEDZENIE: 1 Danie: rosół lub zupa krem, krem podobno dobry rosół za słony za mało pieprzu
2 danie: ziemniaki poledwiczki wieprzowe troche niedosmażone i sos grzybowy, surówki dwie
3 danie smażony losoś z ryzem lub kurczak faszerowany pomidorami suszonymi. Ja miała kurczaka nie bardzo mi smakowało. A łososia już nie było
4 daniezupa grzybowa z grzankami
5. opiekane ziemniaki i dewolaj.

Przystawki: schab ze sliwką nalesniki faszerowany z kurczakiem serem feta, sałatka z paluszkami krabowymi, sałatka grecka, sałatka owocowa, rolada z łososiem i szpinakiem chybaœedliny jakies nie pamiętam co jeszcze
Przystawki podawane na ciepło jaja smażone faszerowane do tego jakies zawijasy z bekonem serem i szparagiem.
Przystawka podawana na zimno łosoś surowy z limonką

Dużo jedzenia ale mało do zjedzenia.
alko: Pan Tadeusz )piłam na poprawinach dobra jest ) do tego wina carlo rossi różowe i różne cin cin.
piwo z tak jakby malutkiego ala nalewaka. (nie polecam lepsze z butelek bo tamto było jak siki)
oddzielny stół z owocami i ciastami. do tego ekspers do kawy i herbata. fontanna czekoladowa postawiona na stole i do tego na jakiejś podstawce. mi nie smakowała ta czekolada.

ZESPÓŁ udawał że grał i to mi się nie podobało ogólnie prowadził wesele dobrze.

PODZIĘKOWANIA zespół zaprosił wszystkich na środek w kółko a rodziców i młodych do środka najpierw piosenka tańczyli w parach zmieniali się a później kwiatki i jakieś prezenty.
TORT : nie jadłam nie widziałam nawet. dopiero dziś kawałek zobaczyłam. Podobno za słodki i czekoladowy. przystrojony bratkami żywymi.

DESER szarlotka na ciepło z gałką lodów mniam.....
PIERWSZY TANIEC układ walca do jakiejs zagrancznej piosenki nie wyglądało dobrze bo sztucznie.

MOTY PRZEWODNI/KOLOR: biały i pomarańcza. łosoś i grzyby

Co mi się nie podobało. Matka młodego nie przywitała gosci w tym rodziców chrzestnych młodego U młodej tak samo nikt nie przywitał gosci młoda wyszła druhna też przywitali młodego druzbę i tyle. NIE było kokardek dla rodziców nie byli wyróżnieni. dla chrzestnych też nie dla gosci tym bardziej.

Podczas przysięgi młodzi parsknęli śmiechem Najpierw młody a później młoda ,

Ja ostatecznie zrobiłam koka na boku na dole

rozpisałam sie i nikt nie będzie chciał czytać teraz
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora