2014-09-10, 14:50
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Izotek- mój dziennik.
Cytat:
Napisane przez soanya
Ja chodzę do dermatologa na NFZ i pierwsze skierowanie na badania dostałam na zwykłej kartce z notesu (nie pomyślałam, że potrzebny jest specjalny druk).
Moja mama, będąc ostatnio u lekarza zapytała o to i dostała wykład, że żadnego obowiązku nie ma, że najpierw lekarz leczy a dopiero jak nie pomaga to robi się badania. Dodatkowo wydrukowali jej fragment ustawy, żeby się zapoznała i jak to się mówi "nie zawracała gitary" jak się nie zna. Pełna przychodnia pacjentów, ale lekarz woli prowadzić 15 minutowy monolog jacy to pacjenci są niedoinformowani i wymagają Bóg wie czego.
|
Ja jak zawsze jestem zdania, że lekarza można, a nawet należy zmieniać z jakiej racji lekarz, który nie raczy nawet wystawić skierowania na badanie krwi ma dostawać pieniądze za nas? Teraz mam świetną lekarkę, daje skierowania na co tylko trzeba bez gadania 
Asieko3, chyba "nieco" przepłacałas, bo ja za dwa opakowania 20mg izoteku płaciłam 90zł więc, dziewczyny, pozapisujcie sobie wszystkie nazwy zamiennikow i męczcie panie w aptekach, bo mi też próbowały wcisnąć coś za 180...
|
|
|