Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-12, 11:30   #4554
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
kupiłam je jakiś czas temu
przesyłke miałam w domu mega szybko a staniki fajnej jakości, spodziewałam się rozciągającej się szmatki która sie szybko zużyje - no bo prszecież za tą cene.. także polecam. a materiał nie rozciąga się aż tak mocno pod biustem, kupiłam obwód taki jak miałam przed ciąża właśnie z myślą że to bawełna to sie rozejdzie ale się nie rozchodzi i jest ciut ciasny, teraz kupuje następną partie juz większą
dziś zamawiam... tylko właśnie... wcześniej miałam 75 B, a teraz we wszystkich biustonoszach miska za mała ..czyli brać 75 C ..?

o takie coś znalazłam Rozmiar stanika (pod biustem)Obwód pod biustem 60 60 - 65 cm 65 66 - 71 cm 70 72 - 76 cm 75 77 - 81 cm 80 82 - 86 cm 85 87 - 91 cm 90 92 - 96 cm 95 97 - 101 cm 100 102 - 106 cm 105 107 - 111 cm 110 112 - 116 cm

Różnica rozmiarów pod biustem i piersi*Rozmiar miseczki 7-9 AA 9,5-11,5 A 12-14 B 14,5-16,5 C 17-19 D 19,5-21,5 DD 22-24 E 24,5-26,5 F 27-29 FF 29,5-31,5 G 34,5-36,5 H 37-39 HH 39,5-41,5 J 42-44 JJ 44,5-46,5 K 47-49 KK
benetta jakbyś z tej tabelki skorzystała to czy by Ci się zgodziło zamówienie..?

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

AnetkaIzabell - jak to?? Na Polnej nie dają zzo? haha no nieźle.. ale to w ogóle nie dają czy jak?
myślę, że przy pierwszym porodzie na pewno zdążysz dojechać zanim się zacznie cokolwiek poważnego dziać z rozwarciem
a co do torbieli, to nieprawda Ja właśnie miałam mieć usuwaną torbiel w św. Rodzinie (laparaskopowo), kiedy tam leżałam w ciąży. Także jak najbardziej takie coś wykonują.
Ja to najlepiej pojechałabym po zzo do św. Rodziny i rodzić na Raszeję Polnej w ogóle nie biore pod uwagę, chyba, że akcja zacznie się do 36 tc.
a ja znalazłam za 16 zł w aptece internetowej
ooo to dobra informacja, ze tam zajmują się torbielami.. tylko laparoskopia, a wycinanie torbieli zaraz po cc... no ale widocznie też sie tym zajmą...z Polną to ja tak samo... jak zacznę rodzić przedterminowo to Polna..
co do ZZO to właśnie takie słyszałam opinie co Słoneczko niżej napisała

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Witam. Dawno sie nie odzywalam. Ale czytam na bierzaco. Gratulacje duzych dzieciaczkow juz.
Ja zaczynam 31 tydzien i wlasnie prawie wogle nie czuje mlodej. Jak zawsze rano i wieczorem dawala popalic tak teraz praiwe nic od dwoch dni i mysle czy jechac dzis do ginekologa.
też tak miałam-jakiś tydzień temu, ale przez pół dnia... na drugi dzień znowu spokój... a teraz szaleju się najadał chyba spróbuj coś słodkiego zjeść.. (o ile możesz) mojego to pobudza,
tak czy inaczej ja bym na IP jechała.. jak prawie w ogóle nie czujesz od 2 dni... na IP Ci zawsze dokładne oględziny zrobią.. i będziesz spokojniejsza... a zobaczysz że wszystko wróci do normy, chyba te dzieciaczki mają czasem swoje cichsze dni...

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Widziałam, że była dyskusja na temat kropelek na kolki...
Mam dylemat czy prosić tatę o słynne Sab Simplex, czy zamówić na Gemini Bobotic Forte. Porównałam składy i wyszło, że nasz Bobotic Forte ma 2x więcej substancji czynnej niż Sab Simplex. To skąd w takim razie takie zachwyty nad tymi kropelkami?
Jedyny mankament Bobotików to guma ksantonowa w składzie.
na forach czytam...to u nie których nie pomogło sab simplex,
część dziewczyn zachwala- i pozostawały im nieotwarte buteleczki i odsprzedają..jakieś to wyjście jest dla osób nie mających nikogo w niemczech i które nei chcą zamawiać na niemieckich stronach

ja chyba wezmę ten bobotic forte ..tylko bym dawała w mniejszej dawce..

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Pakuję torbę, ale jestem przerażona! Nie jestem jeszcze gotowa psychicznie. Jakoś przez te 8 miesięcy się nie przygotowałam jeszcze

Kiara na Polnej z ZZO jest chyba zasada albo za wcześnie, abo za późno, albo nie ma anestezjologa, bo oficjalnie to pewnie dają, ale żadna o tym nie słyszała
Dasz radę będzie dobrze nie myśl o porodzie...tylko o dzieciaczku:l ove: którego niebawem będziesz miała na rękach...

OOoo apropo Polnej właśnie taką opinie z neta zebrałam.... mnie "oficjalnie" nie interesuje...tylko w PRAKTYCE jak jest...
kobieta morze sie wydzierać, a oni i tak mają to na co dzień, wiec ich te krzyki chyba nie ruszają

dzięki za opinie w sprawie wózków.
Ja wstałam grubo po 10
tak się zastanawiam... w 6 miesiącu ciąży miałam przez pół dnia takie bóle spojenia łonowego, że kompletnie chodzić nie mogłam.. na IP na Polnej przepisali mi wtedy Aspargin zawierający w składzie kwas asparaginowy w postaci soli magnezowej i potasowe (któraś bierze?) dodatkowo pomogło mi to na skurcze łydek...które łapały mnie codziennie- więc ze względu na to też Aspargin.
Tak się zastanawiam...skoro to tak przeciw skurczowo działa..to skoro coraz bliżej do porodu...to czy nie powinnam kurcze tego odstawić..?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora