2014-09-12, 13:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 część 28 <3
Cytat:
Napisane przez magda_mjt
Mi się wydaje, że albo wszyscy z dziećmi, albo każdy bez. Ale z drugiej strony, ja sobie nie wyobrażam powiedzieć, a tym bardziej napisać na zaproszeniu "bez dzieci". Może dla Ciebie taniej, ale dla tych gości drożej, bo może i opiekunkę będą musieli wynająć, albo może w ogóle nie przyjadą jak tak stawiasz sprawę. Ale w sumie ja może patrzę z mojego punktu, gdzie dzieci będę miała 4 :P (wiek 2-4 lata  ), potem kolejne "dzieci" to ze 2-3 sztuki w wieku 16-18 lat, które już traktuję, jak dorosłe.
|
Cytat:
Napisane przez seductivee
My prosimy z dziećmi, ale do 6 lat nie wpisujemy ich na zaproszeniach, bo to decyzja rodziców, czy chcą ciągnąć dziecko na wesele, czy nie. U nas dzieci do 3 lat są za darmo, ale dostają normalnie swoje miejsce przy stole. Dzieci do (bodajże) 9 lat mają talerzyk za pół ceny.
A u nas nocleg liczy się 40zł za łóżko, więc rodzic z dzieckiem normalnie może spać razem za jedną cenę.
Uważam, że powinnaś albo wszystkich poinformować 'bez dzieci', albo wszystkich z dziećmi zaprosić. Ewentualnie przy zapraszaniu pytać, czy chcą przyjść z dzieckiem czy nie, bo teraz wiele osób nie bierze ze sobą dzieci, bo chcą się bawić na weselu, a takie dzieci to też niezbyt skore do spania o 20 są
|
chodzi o to ze nie chce placic wiecej tylko dlatego ze wiem ze albo bede miala
-mniej kasy i dluzej gosci na weselu
albo
-wiecej kasy i gosci kilka godzin bo maja dziecko i pojda z nim spac
dojezdzaja 40km (moja rodzina) albo 200 (1para z 2dzieci od karola) i jego siostra 150km z 1dzieckiem.
wszyscy(poza siostra ) to kuzyni. i moga dziecko zostawic z tesciami/rodzenstwem żony/męża (ktorych u mnie nie bedzie na slubie)
nie wiem jak z tym noclegiem
po prostu zaprosze Kasie i Marka Xisnskich
i ani slowa o dziecku
bo bedzie tych dzieci 6. to bedzie kilka mlodych osob ktore by mi odpadlo i poszlo sobie z dziecmi... a chce miec mlode weslee(mam duzą czesc rodziny w wieku rodzicow) i szkoda mi tracic 10-15osob mlodych bo zaprosilam ich z dziecmi a sobie wyszli szybko ;/
ten pokoj sypialnia byloby bardzo zle?
|