Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Przedszkole - to już?! Mamy maluchów debiutujących w przedszkolach :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-12, 16:49   #205
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: Przedszkole - to już?! Mamy maluchów debiutujących w przedszkolach :)

sensowne i nie
jak mówiłam wszędzie plusy i minusy

jak dzieciaczki starsze, albo przynajmniej nie bojące się to luz
ale jak taki malec przestraszony, płaczący, bojący, to ja wolałam go dawać wprost do sali.... nie zaprowadzałam go nawet na tą salę ogólną, gdzie dzieci z różnych grup się zbierają do 8 i stamtąd dopiero Panie zabierają o 8 swoje grupy, tylko prosto na jego salę, żeby się obyło bez zamieszania.... jak już się przyzwyczai, nie będzie płaczący, to będę to stopniowo zmieniać

a co do higieny... sale dla maluchów są zwykle na parterze, poza tym nie, wchodzi się wprost na salę gdzie dzieci na ziemi się bawią tylko na korytarz, więc chyba bez przesady...
chociaż zgodzę się, ża jak zacznie się plucha, śniegi to nie będą chcieli żeby rodzice zafajdali całe przedszkole...

jak widać, plusy i minusy i jeszcze zależy jak dziecko reaguje....

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U nas zaprowadza się do szatni dziecko, potem do sali. I odbiera się z sali. Pierwsze słyszę o domofonach. Pewnie to w dużych miastach.
U nas super tydzień. Maly przechodził, zadowolony. Oby tak dalej. O 13 go odbieram.
Z tym, że nie bardzo chce jeść. Zależy co, w domu w sumie też wybiórczo je.
Czekam na jakieś zebranie teraz.

Z tym odebraniem dziecka przez babcię to rozumiem w sumie placówkę. Na pewno wypełniałyście kwestionariusze, w którym wypełniało się kto może odebrać dziecko. Róznie się to teraz słyszy i dobrze, że pilnują.
no to super, że Twój malec się zaaklimatyzował i nie choruje fajnie

mój już tydzień w domu, zastanawiam się czy się wykuruje do niedzieli

i moj też nie chce jeść.... on niejadek.... chcoiaż w przedszkolu widziałam raz jak siedział przy stole i coś tam dziamał to może wśród dzieci się nawróci....