2014-09-15, 19:56
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak podkreślić jasną cerę? część VIII
Cytat:
Napisane przez Yennefer99
A jeśli juz mówimy o cerze.. zaopatrzyłam się w tabletki drożdżowe. Mam nadzieję, że poprawi to stan mojej cery (+ włosy, rośnijcie )
|
Kiedyś piłam drożdże, odnotowałam zarówno pozytywny wpływ na cerę jak i przyspieszony porost włosów Niestety teraz nie mogę się zmotywować, by powtórzyć kurację...
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------
Ja też się malowałam przy kwasach - z tym że ja niezmiennie minerałami. Przy mocnym łuszczeniu i tak wyglądałam fatalnie, ale mniej fatalnie niż bez makijażu :P
Co do kwasu glikolowego - moja mama używała stężenia nawet 30% i łuszczenie miała ledwo widoczne że też nie odziedziczyłam po niej tej grubej, mocnej skóry 
iamsolucky kwas PHA akurat chyba dużej krzywdy zrobić nie potrafi zobaczymy, muszę wyczuć jak moja skóra na to wszystko reaguje, bo poza tonikiem migdałowym i tym z glukonolaktonem używam też Epiduo. Włączyłam też niedawno do pielęgnacji olejek z witaminą C i E. Na bogato Wszystko to jest super, tylko muszę obmyślić system, kiedy co stosować
|