Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dalej jazda do roboty, *** nieroby czyli o pracy slow kilka.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-07-19, 22:02   #2
Sweet_21
Zakorzenienie

Dot.: Dalej jazda do roboty, *** nieroby czyli o pracy slow kilka.

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
Troche mam za zle sobie a wlasciwie moim rodzicom wychowania mnie - dlaczego nie uczona mnie lizusostwa? cwaniactwa? dlaczego kazano do wszytskiego dochodzic wlasna praca ...
Tak naprawde widze, ze szybciej na skroty... i jak narazie wcale nie wydaje sie to zla droga... a wrecz bardzo kuszaca...
I co? swojemu dziecku kiedys mam wpajac zasady moralne czy uczyc jak dobrze zakombinowac, sciemnic i podlozyc komus swinie dla swojej wygody... Chyba powinnam to drugie...

ale ja tak nie potrafie...
Nawet tak nie pisz, bo co z tego, że się człowiek podlizuje, wazelina czy krem Nivea i do przodu.Nie sądzę, że dobrze byś się czuła wchodząc komuś w tyłek, tylko po to, żeby na jakiś moment było lepiej.Na dłuższą metę i tacy -podlizywacze- zostają na lodzie. Co tu dużo gadać nikt takich ludzi nie lubi, napawają obrzydzeniem i człowiek się odsuwa od takich.

Sytuacja w pracy-nieciekawa.Atmosfera wśród pracowników gęsta, że siekierę by można zawiesić, znam to.Może nie aż tak jak u Ciebie, ale wypady z szefostwem na imprezy, potem nieobecność w pracy takiego gagatka usprawiedliwiona, bo przecież ma 'plecy'.I w człowieku się gotuje.
Co zrobić? w takiej sytuacji rozmowa z takim indywiduum raczej nic nie da, obruszy się, odburknie i uśmiechnie się szyderczo.
Najlepiej nie zwracać na takich uwagi, ale ja sama wiem, że się tak nie da.

No i tacy co 'po łebkach' robią i myślą jakby się tu urwać.O ironio losu, w świetle materialnym ( i nie tylko) tacy ludzie mają lepiej!
No i ta niesprawiedliwość, bo człowiek lojalny, nie nauczony takiego chamstwa i cwaniactwa, nie może przełknąć, że taki typek się zawsze wywinie od odpowiedzialności.

Ale jest takie powiedzenie
"przyjdzie kryska na matyska"

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując