2014-09-16, 17:39
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.20
Cytat:
Napisane przez I am Rock
Ja takich natrętów dopisuję do książki telefonicznej i po prostu nie odbieram. Niech sobie dzwoni do uśmiechniętej śmierci
|
Robię tak samo ale już mnie drażni, że codziennie dzwoni.
Cytat:
Napisane przez Veredise
Odbierz raz, powiedz, wyraźnie, że nie jesteś zainteresowana. Jak zadzwoni kolejny raz, to nie odbieraj. Po kilku razach odbierz i powiedz, że mówiłaś, że nie jesteś zainteresowana i że jak jeszcze raz do Ciebie zadzwoni, to zgłosisz to do prokuratury, bo to jest stalking. U mnie zawsze działa  Też mnie kiedyś szlag trafiał. Zapisałam sobie numer jako "nie odbierać", ale co z tego, jak dzwonił mi telefon kilka razy dziennie i musiałam lecieć sprawdzić kto. A czasem nawet sobie nie można zapisać, bo dzwonią z zastrzeżonych i wtedy nie wiadomo czy szef czy Orange.
|
Pogrubione - zrobiłam.
Zastanawiałam się nad drugim ale to chyba małe ma przełożenie na polskie prawo a ci tam pewnie o tym wiedzą?
Cytat:
Napisane przez Azmika88
Poproś o jej nazwisko i powiedz, że sobie nie życzysz nękania telefonami. I jeśli zadzwoni znowu to złożysz na nią skargę. Albo powiedz, że nie wyrażasz zgody na nagrywanie - będzie musiała się rozłączyć.
|
Spróbuję tak.
Cytat:
Napisane przez Asienka187
Odbierz i powiedz, że nie wyrażasz zgody na przetwarzanie swoich danych w celach marketingowych. Powinna od razu zakończyć rozmowę i przestać cię gnębić.
|
Brzmi jeszcze sensowniej obym zapamiętała.
Byłam dzisiaj na wywiadówce. Niemal zaśmiałam się na głos jak dyrektorka mówiła, że niezdanie egzaminu gimn. niczym nie skutkuje. Ale za to niepodejście do niego skutkuje nieukończeniem (czy to wszystko pisze się łącznie, bo nawet google nie potrafi mi tego wyjasnić? ) gimnazjum.
Niedługo niezdanie matury nie będzie miało skutków. W ogóle po cholerę testy? Potem chodzą po świecie tacy ludzie co zadają pytania takie jak to moje na biało
|
|
|