Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - moje życie jest do dupy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-16, 19:15   #83
201604181004
Konto usunięte

Dot.: moje życie jest do dupy

Cytat:
Napisane przez mijanou
Autorko, naprawdę zastanów się, czy warto to robić, jeśli nie masz pasji i powołania (nie waham się użyć tego słowa) by być lekarzem. Wiem, ze nie ma motywacji lepszej i gorszej ale wydaje mi się, że wybór medycyny "bo po tym jest praca" nie jest do końca usprawiedliwiony i w efekcie można się gorzko rozczarować a potem męczyć przez szereg lat. Wykorzystaj ten rok, poprzeglądaj, jakie kierunki oferują uczelnie- może coś Cię zaciekawi i okaże się Twoją pasją? Rynek pracy u nas jest tak kapryśny, że czasem ciężko przewidzieć na pewno, jakie zawody będą 'poszukiwane".
serio to dla mnie pierdu pierdu bo z powołania to można najwyżej księdzem zostać. żyjemy w takim kraju i w takich czasach że myślenie o tym: CO MI DA PRACĘ I ZAPEWNI BYT, oraz CZEMU PODOŁAM, to podstawowe kryterium wyboru kariery. a te bzdury o niespełnieniu - ludzie drodzy, setki magistrów pracują poniżej oczekiwań, setki osób pracują na kasach, sprzątając kible, usługując bogatszym i jakoś żyją latami dożywając spokojnej emerytury, a ty piszesz jakby to bycie lekarzem to co najmniej było wydobywaniem ropy w kongo i wybacz ale dla mnie to wierutna bzdura podsuwać myśl że po lekarskim nie ma pracy.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując