2014-09-19, 10:30
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2
Cytat:
Napisane przez zielone_oko
Ja chodzę prywatnie i mam co wizytę USG, wiem , że na kasę chorych przysługują tylko 3 badania USG..
Co do położnych, to już wam pisałam, że moja teściowa jest położną i wiem, że nie pozwoli by działa mi się krzywda, każdy się śmieje , że ustawi sobie grafik tak, żeby miała dyżur jak będę rodzić  choć wiem, że jak się zacznie i tŻ do niej zadzwoni to pewnie w szpitalu będzie szybciej niż my  Ale dobra z niej kobieta i każdy znajomy co trafił na nią na dyżurze sobie bardzo chwalił 
|
Zazdroszcze tesciowej poloznej Bedziesz bezpieczna podczas porodu!
Cytat:
Napisane przez EdithS
Co do USG, to ja mam też co wizytę, ale chodzę prywatnie i płacę 100 zł każdorazowo.
Wciąż ziewam od rana, chyba zaraz sobie kawę strzelę. U mnie dziś już jest szarawo i ponuro w powietrzu, słońca za oknem brak.
Zawsze uwielbiałam spać na plecach, a teraz w ciąży wciąż sypiam na bokach i nie mogę się przyzwyczaić. na plecach jak leżę źle mi się oddycha.
|
Ja tez mam co wizyte usg... ale w sumie mialam dopiero dwie wizyty, na pierwszej bylam juz w 8 tyg ale tez mam te wizyty rzadziej, rowno co miesiac. W poprzedniej ciazy mialam usg co wizyte i bylo to co 4 tygodnie. Moja ginekolog jest tez znajoma tesci ale nie wiem czy mi tak robila te usg czy w ogole wszystkim robi...
Ja teraz ukladam sie na lewy bok automatycznie, po prostu mi najwygodniej ale czasem przekrecam sie na prawy, na placach zle mi.
Cytat:
Napisane przez nouvelle2
mnie od tego spania na lewym boku boli już biodro koszmarnie
ktora wpada na obiad do mnie?  robie placki z cukinii i dyni z sosem ze swiezych pomidorow i octu balsamicznego
W ogóle macie jakieś sprawdzone pomysły na dynię? Tż mi ofiarował takie cudo i muszę coś z tym zrobić. A pierwszy raz w życiu mam z dynią do czynienia 
|
Ja wczoraj zrobilam zupe z dyni, taka kremowa. Uwielbiam!
Najlepszy przepis jest taki:
Smazysz krotko, ok 3-4 minutki w garnku na oliwie 1 cebule i 1kg pomidorow obranych ze skory i pokojkonych. Dodajesz obrana i pokrojona w kostke dynie i chwilke dusisz, zalewasz woda. Gotujesz 15-20 minut i miksujesz. Doprawiasz pieprzem, sola i galka muszkatolowa. Do smaku sok z cytryny.
Ja podaje z oliwa i pestkami slonecznika.
|
|
|