Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - telefon za zeta chcę no.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-19, 11:56   #3
mary_poppins
sissy that walk

Dot.: telefon za zeta chcę no.

Cytat:
Napisane przez nickolaslas Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem kartowym użytkownikiem sieci komórkowej od wielu lat, ale teraz chciałbym wziąć abonament aby mieć telefon za grosze, taki abonament 30-50zł miesięcznie. Różne są oferty sieci i bardzo interesujące i zapewne coś sobie wybiorę np t mobile jump za 50 zł no limit i telefony po pare groszy. Więc w czym mój problem? Otóż gdy z karty sim na kartę można łatwo zrezygnować i raczej tu operatorzy są uczciwi wobec klientów, to już w abonamencie może być różnie. Znajomi mają raczej karty więc ciężko im coś powiedzieć, czytałem opinie w necie, i ogólnie tak. T mobile- złodzieje, Play- jak pojawi się problem niekompetencja i zasięg słaby, rozłącza zacina się przy przechodzeniu na roming innej sieci, i ogólnie słabo. Plus- drogoooo i słaba oferta, Orange ot tak przeciętnie ale zdarza się, że oszukują na fakturach. Którą sieć wybrać która najuczciwsza i najsolidniejsza? A co do telefonów za zeta zdaję sobie sprawę , że są w cenie abonamentu, ale nie zawsze, np abonament 30 zł 100 min do wszystkich + telefon za 1zł wiec ja mając na karte 0,29 za minute i jak wydzwonię 100 minut to na kartę zapłacę 29 zł wiec tylko 1 zł różnicy i de facto w abonamencie ten telefon serio wychodzi za złotówkę.
Każdy operator ma wady i zalety. Ja ze swoje strony odradzam Orange, zrezygnowałam z abonamentu u nich już jakiś czas temu, ale mieliśmy u nich jeszcze parę innych rzeczy i z każdą wcześniej czy później były jakieś jaja - trudno się czegokolwiek dowiedzieć, prośby o zmianę adresu w papierach olewali dokumentnie (mimo, że za każdym razem teoretycznie nowy adres był już od dawna w systemie) przez co nasze faktury docierały do obcych ludzi, oferty samego abonamentu też były słabe. Teraz jestem w Plusie, ale też na początku wywinęli nieładny numer - wzięłyśmy z mamą taki sam abonament z takim samym telefonem za złotówkę, telefon na stanie mieli jeden więc dostałam go ja, mama swój przyszła odebrać po dwóch tygodniach i kazali jej zapłacić za niego 200 zł, bo "promocja na ten model już się skończyła" (gdzie umowy obie podpisałyśmy tego samego dnia, trzeba było tylko odebrać drugi aparat). Znajomi bardzo polecają mi Play, ale nie znam zupełnie ich oferty, zainteresuję się jak będzie mi się kończyła umowa - sprawdź.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując