Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-19, 13:00   #216
gwiazdka93
Zakorzenienie

Dot.: Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Pokaż wiadomość
Czy to ma być jakaś specjalna dieta? Gdzieś wyczytałam, że trzeba jeść jak najmniej przetworzone produkty, jeść co 3-4h i żeby zmniejszyć podaż węglowodanów na rzecz tłuszczy.
Najlepiej wyłączyć cukier z diety, unikać przetworzonych produktów, jeść co 3 h, by nie doprowadzać do dużych skoków insuliny i unikać cukrów prostych. Węglowodany złożone są jak najbardziej potrzebne Dieta powinna być zbilansowana i po prostu zdrowa.

Zussska, ja bym raczej sceptycznie podchodziła do bloga "tłuste- życie" Słyszałam już sporo krytykujących go opinii. Każdy organizm jest inny, nie da się wszystkich wyleczyć dietą paleo. Sama podczytuję ten blog z ciekawości, ale byłabym ostrożna w 100% zaufania do tego, co jest tam napisane.

A jeśli chodzi o IG- badania nad nim nie były aż tak dokładne, więc to też nie jest wyrocznia. Jeśli komuś zależy na utrzymaniu wagi, to ważniejszy jest bilans kalorii niż indeks glikemiczny i inne wskaźniki.

Edytowane przez gwiazdka93
Czas edycji: 2014-09-19 o 13:04
gwiazdka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując