Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Najście w mieszkaniu, żalę się.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-19, 13:22   #10
pin3ska
Zakorzenienie

Dot.: Najście w mieszkaniu, żalę się.

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4819686 8]
Policję to powinnaś akurat Ty wezwać, bo pani właścicielka wynajmując mieszkanie nie ma prawa do niego wchodzić kiedy jej się żywnie podoba. Naszła Cię i zakłóciła Twój domowy mir, o rękoczynach nie wspominając. Na to są paragrafy, a ludziom się wydaje, że jak wynajmują komuś swój lokal, to stają się panami i władcami tych, którym wynajmują. A tak zupełnie nie jest.[/QUOTE]

To chyba nie do konca tak jest w tym przypadku, bo autorka wynajmuje tylko jeden pokoj, a zrozumiałam, że mieszkanie nie jest kawalerką? Teoretycznie do pozostałej czesc mieszkania właścicielka moim zdaniem ma prawo normalnie wchodzic, a nawet się wprowadzić poki znowu jej komuś nie wynajmnie.

Cytat:
Napisane przez efflorescence Pokaż wiadomość

I teraz kaucji mi pewnie nie odda, bo już zaczęła wymyślać jakieś preteksty, że niby dywanik w łazience jest mokry, że muszla zakamieniona (używam taniego środka czyszczącego z Biedronki, myślałyśmy ze współlokatorką, że to wystarczy), że w lodówce śmierdzi (ja nie korzystam z lodówki, współlokatorka zostawiła tam pasztet dwa dni wcześniej gdy nocowała będąc tutaj na poprawkowych egzaminach), i że z tego powodu ona "będzie musiała zatrudnić brygadę do posprzątania mieszkania" przed wprowadzeniem się nowych lokatorów No to już widzę jak mi oddaje tę kaucję…

Smutno mi teraz i nie mogę spać z nerwów

Do lodówki wlóz otwarta paczkę sody oczyszczonej, super pochłania zapachy. Na kibelek polecam ten domestos w czarnej butelce, kamień schodzi bez problmu.

No i Ty masz świadków na stan mieszkania przy wprowadzce. Przeciez masz chyba kontakt z poprzednimi współlokatorami? Może któryś robił jakies zdjęcia w mieszkaniu?

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)

Edytowane przez pin3ska
Czas edycji: 2014-09-19 o 13:24
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując