2014-09-19, 13:01
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
Napisane przez Futbolowa
Rzecz w tym, że nie udowodnisz. Chyba że masz np. rachunek z apteki, wtedy możesz się odwoływać, że załatwiałaś niezbędną potrzebę. Ale to w końcu ZUS, im nie zależy na tym, żeby robić ludziom dobrze, w interesie mają to, by jak najwięcej osób skontrolować i pozbawić zasiłków
Mnie jakoś to nie ubodło, że panie się tu zjawiły, taka ich robota. Gdybym mogła normalnie funkcjonować, nie przebywałabym na zwolnieniu, tylko pracowała i normalnie latała po sklepach. Ale jest jak jest, mam się oszczędzać, dostałam zwolnienie, to sobie siedzę grzecznie 
|
to teraz pytanie co jest zbędna a co niezbędną potrzebą...?
kupno chleba, czy mleka ?
zawiezienie dziecka do przedszkola?
kupienie lekarstw w aptece ?
kupowanie pampersów czy innej wyprawi dla nowego członka rodziny?
jak sie jest samotnym to kto ma to za nas zrobić ?
hmmm
doczytuję, że prawnik prawa pracy się wypowiada, że aby nie mieć kontroli ZUS to trzeba minimum 3 miesiące przepracować ... hmmm.
ale wydaje mi sie, że taka kontrola to każdego moze się tyczyć... niezależnie od długości pracy przed pójściem na L4
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------
Cytat:
Napisane przez manieczka1
Futbolowa czyli na spacerku nalezy do apteki czy sklepu wstapic, wziac paragon i bedzie ok 
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------
A co jak wyjade na 2 dni do rodzicow? Nie moge? 
|
szalona...
do rodziców nie
do koleżanki tak
do teściów nie
na 2 dni nie
na 2 godziny tak
na 1 dzień nie
no bez sensu dla mnie to wszystko..
|
|
|