2014-09-19, 16:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Napisane przez passion80
Lulla to super
Chciałam się Tassia zapytać jakie mogą być długofalowe skutki zlobka ale chyba odpuszcze
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
|
Może inaczej. Długofalowe korzyści tego ze dziecko jest z matka do 3 roku życia.
Moje zdanie jest poparte moja wiedza, co nie zmienia faktu ze gdybym miała inny tryb pracy to na pewno moje dziecko tez chodziło by do żłobka szczególnie po ostatniej akcji z teściową.
Opór matek na to co mowie które posyłają dziecko do żłobka jest zrozumiały. Natomiast przykro mi jak czytam od was drwine z tego co pisze. Tak jakby wasze zdanie było lepsze od mojego.
Ja obserwacje mam takie jak większość z was, dzieci które chodzą do żłobka szybciej nabywają pewne umiejętności ale jednocześnie jest nauka która opiera się na setkach badan. Nie ma nic ważniejszego w rozwoju człowieka niż rozwój emocjonalny który w 90% odbywa się do 3 roku zycia. To ze dziecko nie umie samodzielnie jeść, wiązać butow itd zdoła nadrobić, a kontaktu z matka nie nadrobi juz nigdy. Osobowość jest praktycznie ukształtowana, styl przywiązania utworzony i on ma wpływ na wszystkie późniejsze relacje człowieka.
To są fakty! Wiec nie rozumiem waszego oburzenia. Jakbym miała dziecko w żłobku i to pisała to bylabym dla was bardziej wiarygodna, natomiast to ze nie pracuje na etacie i mam wolny zawod i możliwość zostania z dzieckiem powoduje ze wypowiedzi w moja stronę są w tonie kpiny.
|