Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-20, 11:44   #691
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no z kim, z kim?:P

ech, boję się,że mnie mnie ten drugi typ, aczkolwiek tego co wspomniałaś w życiu bym nie powiedziała.

ciekawa jestem jakichś mądrych i ciekawych książek o wychowaniu, które można by już zacząć stosować?bo to "jak mówić,żeby dzieci nas słuchały" to chyba jednak dla starszych. bardzo bym chciała dobrze mówić do swojego dziecka i dobrze przekazywać emocje, tylko niestety, chyba muszę się tego nauczyć.

Co ciekawe, moje dziecko nie boi się panicznie obcych, może nie da się wziąć na ręce, ale nie reaguje płaczem.

Ale np. wczoraj na zajęciach pani przyniosła wielką piłkę, na którą to moje dziecko już od pół roku reaguje strachem. Nie wiem, dlaczego akurat na tę piłkę, ale jest konsekwentna. I to samo było z folią malarską

Motyl nie baw sie w ocenianie bo to naprawdę nie jes takie proste. To co Tassia napisała i na w tych przykładach z książki o takie najprostsze przypadki. Do tego dochodów temperament i charakter dziecka, wiec nie zawsze np dziecko które poleci w żłobku sie bawić i nie płacze jest złej relacji. To jest wyższa szkoła jazdy wiec nie siedź j nie analizuj bo to bezsensu. A przynajmniej bie stresuj sie tym za bardzo
Przynajmniej tak głosi ta książka która czytam (nie mowię tego z siebie moja wiedza w tej dziedzinie jest bardzo marna)

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Kurde ale strzelam literówki, głupi telefon

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora