Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wierzyć czy nie wierzyć?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-20, 13:43   #5
iamsolucky
Wtajemniczenie

Dot.: Wierzyć czy nie wierzyć?

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48212722]A skąd możemy wiedzieć, czy facet myśli o innej czy nie? Jedno jest pewne, do plotek i pogłosek należy podchodzić z dużym dystansem, chyba że masz realne dowody. Najważniejsza jest kwestia tego, że Ty po prostu nie ufasz swojemu facetowi i to jest sygnał ostrzegawczy. Więc dlaczego twierdzisz, że czujesz się przy nim bezpiecznie? Jak wyjedziesz i będziecie się rzadko widzieć, to pewnie okaże się pewną formą testu, czy relacja przetrwa i czy jemu naprawdę zależy. I tu nie chodzi też o zaufanie do członka rodziny który Cię poinformował. Ten ktoś nie musiał Ci kłamać, ale mógł po prostu usłyszeć jakąś plotkę. Nie wiem w jakiej skali powstają plotki w waszym środowisku, ale niektórym wystarczy zobaczyć własnie taką sytuację na imprezie (o której pisałaś), żeby wymyślić plotkę że chłopak podbija do tamtej 19-latki.

Mimo wszystko konto na tym portalu by mnie zaniepokoiło. Dla mnie takie konta są niepoważne, kojarzy mi się że wszyscy w gimnazjum/liceum takie mieli, ale jak już sie jest w długim, poważnym związku to po co to komu? Żeby pogadać z obcymi, poznać nowych znajomych? Przecież Twój chłopak ma znajomych i nie wygląda na samotnego. A nie próbowałaś sama założyć konta na tym portalu, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście strona "automatycznie"umiesz cza takie teksty o szukaniu dziewczynw danym wieku? Czasem jak się zakłada konto to strona pyta: jacy ludzie Cię interesują? I się zaznacza czy kobiety czy męzczyzn i w jakim wieku. A potem automatycznie pokazuje się, ze szuka kobiet w takim i takim wieku. Więc nawet jeśli tak właśnie było, to bardzo zastanowiłoby mnie to, dlaczego chłopak szuka do rozmów dziewczyn w takim i takim wieku...[/QUOTE]

zgadzam się

co do portali które nie są typowo randkowe to nie dramatyzowałabym, mnóstwo moich znajmomych którzy są w wieloletnich związkach ma takie konta ale mają w "statusie" -związek i szukam znajmomych,przyjaciół. To że ma się znajomych w realu nie znaczy od razu że nie ma się potrzeby nikogo więcej poznawać i popisać z kimś kto np. słucha tej samemu muzyki, czy po prostu mieć taką internetową koleżeńską znajomość.

To że w związku po 4 latach nie jest jak na początku to też normalne bo każdy związek ewoluuje, niepokojące jest jednak to że Ty sama czujesz się niedowartościowana, nie ufasz chłopakowi i nie daje Ci odczuć że Cię kocha.
iamsolucky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując