Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - sprawdzona wizażystka Kraków-polećcie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-09-22, 21:32   #36
gabriell1982
Zadomowienie

Dot.: sprawdzona wizażystka Kraków-polećcie

Cytat:
Napisane przez andromacha Pokaż wiadomość
Mnie też to zastanawiało, ale potem zaczęłam myśleć, czy rzeczywiście takie wielkie cuda się dzieją w tym makijażu, że za próbny trzeba zapłacić 120 zł, a za właściwy jeszcze więcej. Talent talentem, szkolenia szkoleniami, ale myślę, że cena 250 zł za dwa makijaże tak naprawdę nie ma nic wspólnego z realnym kosztem jego wykonania.

Ja miałam podkład Clarins (?), ponieważ choć mam cerę niedoskonałą, nie chciałam mocnego krycia. Normalnie kosmetyczka stosuje podkłady jakiejś marki na "D" (nie Deborah), nie jest ona dostępna w drogeriach.

Rzęsy mam zrobione pięknie, są trochę przedłużone, ułożone w kocie oko, ale zarazem to wszystko wygląda naturalnie. Hybryda też jest spoko, ale to szok nie jest.

Rozumiem pewien sceptycyzm, bo kto jest z Krakowa, ten przyzwyczaił się, że za wszystko trzeba płacić straszne kwoty, a jak ktoś oferuje coś taniej, to pewnie jest słabe, złej jakoś i w ogóle lepiej nie. Ja "zaryzykowałam" i nie żałuję.
niestety się nie zgodzę.. W moim przypadku (z tego co mówiła wizażystka, nie tylko zresztą w moim) makijaż próbny zajął blisko 3 godziny.. Próbowałyśmy różnego typu kolorystykę itp. z uwzględnieniem wybranej fryzury i zamówionej sukni. Po wyborze makijażu wizażystka spisała wszystkie użyte kosmetyki i makijaż w dniu Ślubu trwał ok. godziny. Podkreślę jeszcze, że nie mam wymagającej ani problematycznej skóry, więc nie było czego maskować. Po prostu makijaż Ślubny, żeby dobrze wyglądał na zdjęciach, musi być makijażem profesjonalnie wykonanym (z użyciem dobrych produktów - nie chodzi tu tylko o podkład, ale i o bazę, kamuflaż itp.) i trwałym - w końcu ma "przetrwać" całą noc..
Uważam, że cena 250 zł nie jest wygórowana..
Ja ze swojego byłam meeega zadowolona

Co do hybryd, to wiem, że można je zrobić nawet za 30 zł, tylko jakiej jakości kosmetykami.. co potem stanie się z paznokciami po ich ściągnięciu ?
Moje hybrydy wytrzymały w stanie idealnym 3 tyg. Po ściągnięciu żadnych ubytków na paznokciach.
Co do rzęs, to również wydaje mi się, że jakość znajduje odzwierciedlenie w cenie.. Oczywiście marka salonu również ma na nią wpływ..

Powyższe OCZYWIŚCIE NIE OZNACZA, że wszystko co tańsze jest złe i kiepskiej jakości
Płaci się przecież za wiele czynników - renomę salonu/kosmetyczki itd., jego lokalizację, użyte kosmetyki, ilość poświęconego czasu itd.

Edytowane przez gabriell1982
Czas edycji: 2014-09-22 o 21:42
gabriell1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując